Mariusz1 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Czy można mieć przy sobie wędkę na łodzi gdzie z niej nie można wędkować? A chcę dopłynąć do danie miejscówki. Pytam bo różne teorie na ten temat słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Złożoną? Jak najbardziej. Dziś np. podjechałem po pracy autem do spożywczego, kupiłem dwa browary i pojechałem do domu. Teraz oba leżą w lodówce. Czy złamałem prawo? Nie. Nawet gdybym sobie te browary otworzył, ale nie pił to prawa bym nie złamał. Byłoby to bardzo głupie, bo bezsensowne i z pewnością wzbudziłoby podejrzenie policjanta przy ew. kontroli co poskutkowałoby dmuchaniem, ale nic by mi za to nie groziło. Nie wolno bowiem jeździć po alkoholu. Wędkowanie z łodzi to wrzucenie zestawu zakończonego haczykiem (nie musi być przynęty) do wody. Możesz więc mieć nawet rozłożoną wędkę, ale zestaw nie może być w wodzie. W każdym razie pływanie z rozłożoną wędką na akwenie z zakazem wędkowania z łodzi to swojego rodzaju jazda autem z otwartym browarem. Mogłoby wtedy zajść podejrzenie złamania regulaminu i sprawa mogłaby zostać skierowana np. do sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi