krzok666 Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Witam,chciałbym sie dowiedziec od osób przygotowywujących samodzielnie martwe rybki czy przed zamrożeniem patroszycie je??niektórzy patroszą tylko te do których później wkłada sie np. styropian i zaszywa podczas łowienia z gruntu aby unieśc np. nad zielsko,a ja łowie i tak i na spławik ale chciałbym sie dowiedziec czy nie lepiej byłoby wszystkie wypatroszyc przed zamrożeniem żeby wnetrzności sie nie popsuły albo coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Jeżeli będzie zamrożona to nie może się zepsuć. Poza tym martwa rybka ma prawo mieć swój zapach, wydaje mi się że to może być dodatkowy czynnik wabiący. Niech jednak wypowie się ktoś z doświadczeniem praktycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Ja nigdy nie patroszylem, ważne jest żeby nie mrozić ich razem, bo zrobi się bryła i niewygodnie będzie zabrać kilka sztuk na połowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Witam,chciałbym sie dowiedziec od osób przygotowywujących samodzielnie martwe rybki czy przed zamrożeniem patroszycie je??niektórzy patroszą tylko te do których później wkłada sie np. styropian i zaszywa podczas łowienia z gruntu aby unieśc np. nad zielsko,a ja łowie i tak i na spławik ale chciałbym sie dowiedziec czy nie lepiej byłoby wszystkie wypatroszyc przed zamrożeniem żeby wnetrzności sie nie popsuły albo coś... Rybki mrozi się w całości. Warto założyć zamrożoną bezpośrednio na haczyk, bo często potrafi szybko zwabić sandacza. Są też w handlu gotowe zakonserwowane rybki w folii, ale nie wypowiem się o skuteczności bo nigdy nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Ja nigdy nie patroszyłem rybek przed zamrożeniem. Może wypowie się na temat skuteczności rybek nasączonych zapachami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzok666 Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Wielkie dzieki wszystkim,a mroze je po kilka sztuk w malych woreczkach takze nie bedzie problemu z pozniejszym porcjowaniem,poniewaz rybki byly czesciowo odsaczone z wody i woreczki odklejaja sie od innych workow bez najmniejszego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzok666 Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Wielkie dzieki wszystkim,a mroze je po kilka sztuk w malych woreczkach takze nie bedzie problemu z pozniejszym porcjowaniem,poniewaz rybki byly czesciowo odsaczone z wody i woreczki odklejaja sie od innych workow bez najmniejszego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi