bolek Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Szukam dwu składowej karpiówki do dalekich rzutów. Mam do wydania około 400 zł. Rzucać będę ciężarkiem 80 gram z workiem pva na odległość około 80- 100 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hoffman Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Z dwu składów doskonałe wędki do dalekich rzutów posiada robinson pod nazwą Diplomat Carp. Wędką w wersji 3.9m 3.0 lbs rzucam bez problemu na odległość 80-90 metrów. W zasadzie tak dalekie rzuty nie są zawsze potrzebne, uważam że na zasiadce trzeba ruszyć trochę szare komórki i wytypować dobre miejsce ażeli walić ciężarkiem jak najdalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Rzucać będę ciężarkiem 80 gram z workiem pva na odległość około 80- 100 metrów. Przy rzutach z pva długość wędki nie pomoże i ciężko będzie osiągnąć taką odległość. Natomiast co do samej długości kija, to jeżeli jesteś "słusznego wzrostu" to kij 3,9 będzie Ok, natomiast jeżeli nie przekraczasz wzrostem 1,8 m to taka długość wędki będzie tylko przeszkadzać. Ogólni proponowałbym coś z Daiwy lub Anakondy.uważam że na zasiadce trzeba ruszyć trochę szare komórki i wytypować dobre miejsce ażeli walić ciężarkiem jak najdalej. Czasami dobre miejsce jest na drugim brzegu "pod krzaczkiem" i to tam trzeba właśnie położyć zestaw. Bywają też takie wody, gdzie te 80-100 m jest niezbędne do łowienia, więc nie pisz bzdur, że wszystko można załatwić postawieniem zestawu przy trzcinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hoffman Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 jony napisałem wyraźnie 'nie zawsze są potrzebne" więc bzdur nie piszę. Nie raz widziałem takie walących w dal kiedy na 40 metrach były dobre stanowiska Rozeznanie to podstawa, jak trzeba rzucać to się rzuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 więc bzdur nie piszę Może i nie piszesz, uwzględniając to o czym piszesz. Jednak jeśli chodzi o zastosowanie zaproponowanego przez Ciebie wędziska do obciążenia, które podał bolek, to proponuję zrób próby i wtedy napisz o wynikach. Jestem ciekaw jaką uzyskasz odległość (jeśli kij wytrzyma próby ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi