ciepiela22 Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Nie mogę dokręcić stopki kołowrotka ten czarny pierścień na rękojeści wędki obkreca się i przeskakuje ktoś może pomysł jak na to zaradzić z góry przepraszam jak w złym miejscu dodałem temat i wrazie co proszę przenieść bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciepiela22 Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Odświeżam nikt nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Odświeżam nikt nie pomoże Może trzeba by było dopasować na stopkę kołowrotka odpowiednią nakładkę, tak żeby stopka była dłuższa, wtedy może w innym miejscu pierścień dociskające będzie miał odpowiedni rozmiar gwintu żeby dobrze docisnąć. Można też spróbować owinąć "gwint wędki" taśmą teflonową, lub np. pakułami hydraulicznymi co spowoduje lepsze dociśnięcie gwintu pierścienia do gwintu wędki. W ostateczności owinięcie taśmą izolacyjną za pierścieniem powinno unieruchomić kołowrotek, ale to już będzie wyglądało trochę nieestetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciepiela22 Napisano 29 Września 2015 Autor Share Napisano 29 Września 2015 Przeskakuje na całej długości gwintu od początku do końca na gwint dałem 2x Szkot i dopiero trzyma albo nakrętka się wyrobił albo gwint zamaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Przeskakuje na całej długości gwintu od początku do końca na gwint dałem 2x Szkot i dopiero trzyma albo nakrętka się wyrobił albo gwint zamaly Jak przeskakuje na całej długości, to już jest poważny problem można jeszcze dla pewności docisnąć pierścień i zablokować go np. opaską zaciskową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi