Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

postanowiłam zamieścic tu temat, ponieważ chcę zrobić mojemu mężowi prezent :)

Wiem, że mój mąż bardzo chciałby mieć wędkę spinningową z kołowrotkiem, a najlepiej multiplikatorem, jak i plecionką, ale chodzi o zestaw bardziej uniwersalny na malutkie okonki jak i na szczupaki wiekszych rozmiarów :)

Nie zabardzo sie na tym znam... moja wiedza polega na paru rzutach gdy mąż akurat robi sobie małą przerwę na papieroska lub ognisko :D

Bardzo Was proszę o pomoc.!

Cenowo myślałam o może hmm... 400-600 zł ewentualnie ciut drożej.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie ma czegoś takiego jak zestaw na małe okonki i duże szczupaki jednocześnie. To tak jak by kupić buty odpowiednie na wesele i na grzyby. Teoretycznie można ale praktyka wszystko zweryfikuje.

Musisz zdecydować bardziej szczegółowo jakie ryby mąż łowi najczęściej albo najlepiej jakie chciałby łowić.

Napisano

Kijaszkiem do 20g połowisz to i to :mrgreen: no chyba że ktoś łowi ''palczaki'' na paproszki :wink: Od roku wędkuję z kajaka , w tym celu kupiłem wędeczki 2,10 jedna do 30g druga do 11g nie łowię na paprochy , przeważnie gumki 5cm. bądź obrotówki nr.2/3 Wczoraj jednak wybrałem się za szczupakiem z brzegu i wziąłem moją szczupakówkę Dragon Thytan Pike 2,70 do 35g i po kilku rzutach stwierdziłem że to kij od szczotki jest , a nie wędka :mrgreen: u nas w PL na co dzień nie łowi się okazów , więc moim zdaniem wędka do 20g jest już wystarczająca , a jaka akcja i długość to już sprawa indywidualna.

Napisano

Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania :twisted::lol:

Ja zaproponowałbym rozwiązanie, które podpowiedziałem ostatnio koleżance jako prezent. Po kilkunastu minutach małej wręcz kłótni - bo by chciała dostać podpowiedź ale nic nie wie i nie kuma - zaproponowałem bon podarunkowy do jednego ze sklepów (akurat stacjonarnego ale internetowe pewnie też mają taka opcje). Chłop podobno sie ucieszył. A wybierze sobie sam i nie będzie rozczarowań :) A jak będzie chciał droższe to dopłaci :twisted:

Napisano
A jak będzie chciał droższe to dopłaci

Bon jest dobry :) Gdybym dostał od żony bon na 500, poszedł bym z nim do sklepu i cudownie rozmnożył go na co najmniej 800 :)

Na multiplikatorach się nie znam, ale jeśli ktoś nie jest na co dzień z multiplikatorami niech wybierze stałoszpulowca.

Gotowiec ??

Ryobi zauber lub slam

Okuma black rock 5-25

By dobrać wielkości i gramaturę trzeba by było więcej informacji.