malina128 Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Witajcie postanowiłam zamieścic tu temat, ponieważ chcę zrobić mojemu mężowi prezent Wiem, że mój mąż bardzo chciałby mieć wędkę spinningową z kołowrotkiem, a najlepiej multiplikatorem, jak i plecionką, ale chodzi o zestaw bardziej uniwersalny na malutkie okonki jak i na szczupaki wiekszych rozmiarów Nie zabardzo sie na tym znam... moja wiedza polega na paru rzutach gdy mąż akurat robi sobie małą przerwę na papieroska lub ognisko Bardzo Was proszę o pomoc.! Cenowo myślałam o może hmm... 400-600 zł ewentualnie ciut drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Nie ma czegoś takiego jak zestaw na małe okonki i duże szczupaki jednocześnie. To tak jak by kupić buty odpowiednie na wesele i na grzyby. Teoretycznie można ale praktyka wszystko zweryfikuje. Musisz zdecydować bardziej szczegółowo jakie ryby mąż łowi najczęściej albo najlepiej jakie chciałby łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Kijaszkiem do 20g połowisz to i to no chyba że ktoś łowi ''palczaki'' na paproszki Od roku wędkuję z kajaka , w tym celu kupiłem wędeczki 2,10 jedna do 30g druga do 11g nie łowię na paprochy , przeważnie gumki 5cm. bądź obrotówki nr.2/3 Wczoraj jednak wybrałem się za szczupakiem z brzegu i wziąłem moją szczupakówkę Dragon Thytan Pike 2,70 do 35g i po kilku rzutach stwierdziłem że to kij od szczotki jest , a nie wędka u nas w PL na co dzień nie łowi się okazów , więc moim zdaniem wędka do 20g jest już wystarczająca , a jaka akcja i długość to już sprawa indywidualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania Ja zaproponowałbym rozwiązanie, które podpowiedziałem ostatnio koleżance jako prezent. Po kilkunastu minutach małej wręcz kłótni - bo by chciała dostać podpowiedź ale nic nie wie i nie kuma - zaproponowałem bon podarunkowy do jednego ze sklepów (akurat stacjonarnego ale internetowe pewnie też mają taka opcje). Chłop podobno sie ucieszył. A wybierze sobie sam i nie będzie rozczarowań A jak będzie chciał droższe to dopłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 A jak będzie chciał droższe to dopłaci Bon jest dobry Gdybym dostał od żony bon na 500, poszedł bym z nim do sklepu i cudownie rozmnożył go na co najmniej 800 Na multiplikatorach się nie znam, ale jeśli ktoś nie jest na co dzień z multiplikatorami niech wybierze stałoszpulowca. Gotowiec ?? Ryobi zauber lub slam Okuma black rock 5-25 By dobrać wielkości i gramaturę trzeba by było więcej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 By dobrać wielkości i gramaturę trzeba by było więcej informacji. Dlatego Bon jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi