Hans Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Witam Jak w temacie mysle o zakupie chwytaka do ryb-drapieznikow,czesto chodze wzdloz rzek,a ciagnac i podbierak i spinning i przynety,to rak brakuje nie wspomne o zaczepianiu podbierakiem o wszystkie krzaki itd,oraz wyplatywaniu woblerow z siatki. Zastanawiam sie tylko czy szczypce chwytaka nie rania dodatkowo ryby, tak by bez wiekszych uszkodzen moglbym ja pozniej wypuscic Moze ktos z kolegow uzywa i moglby podzielic sie doswiadczeniem pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Ja używam i sobie chwalę łowię z kajaka więc chwytak dla mnie się sprawdza , rybki i tak wypuszczam , więc nawet nie biorę ich do ręki , po prostu odczepiam przynętę i ryba płynie sobie dalej( chyba że robię focię ,wtedy rybę wyciągam z wody) , dla szczupaka takie szczypce nie robią żadnej krzywdy , a nawet zauważyłem że jakieś takie spokojniejsze są i się nie szamoczą jak w podbieraku , podbierałem też 2kg. jazia i też żadnej krzywdy mu nie zrobiłem . Dodatkową zaletą szczypiec jest to że mają też wagę , więc nie trzeba pakować ryby do jakiejś reklamówki aby ją zważyć . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans Napisano 26 Października 2015 Autor Share Napisano 26 Października 2015 Dzieuje za odpowiedz. Jaki masz model i od jakiego czasu go uzywasz? Na co warto zwrocic uwage przy zakupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Jaki model to nie pamiętam ale coś taniego ,dostałem 2 lata temu na gwiazdkę u mnie jest waga i metrówka , co się przydaje . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi