mlody11 Napisano 18 Listopada 2015 Share Napisano 18 Listopada 2015 Jak w temacie. Korzystał ktoś z naturalnej czerwonej kukurydzy. Jak się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Dla mnie naturalna to jest ugotowana wraz ze swoim zapachem, którą można ewentualnie zadipować. Generalnie to o ile zapachy i smaki są dla ryb to kolory są dla wędkarza. Zawsze jednak można kombinować z przynętami, a jeżeli jeszcze trafisz na dzień, kiedy ryby intensywnie żerują to stwierdzisz, że czerwona kukurydza jest killerem na Twojej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 chce się dowiedzieć bo mam zamiar posiać jej trochę i nie wiem czy warto. i ogólnie może ktoś jej używa i może coś podpowiedzieć. Ta kukurydza jest z natury czerwona a nie koloryzowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Panowie pytanie do was jak wy gotujecie w ogóle kukurydzę? Chodzi o tzw "koński ząb"? Ja swego czasu taką zakupiłem na targu sprzedawca zapewniał, że jest świeża. Następnie to to moczyłem a to ani drgnęło, została twarda jak kamień mimo tego moczenia. No to potem wziąłem i to zacząłem gotować na wolnym ogniu jak groch, a to przez kilka godzin nie zmiękło. Cały czas kukurydza była taka jak ją kupiłem. Dlatego pytanie jak to w ogóle gotować? Dzięki za inf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Czerwoną używam regularnie z dobrymi efektami. Po przeczytaniu w czasopismach o nęceniu karpiowatych czerwoną kuku i osiąganych efektach, skusiłem się i kupiłem 20 kg w sklepie dla gołębiarzy. Pisali, że szczególnie w krajach beneluksu nęcenie tym rodzajem kuku jest bardzo popularne i przewyższa zwykłe odmiany. Spróbowałem i wydaje mi się, że rzeczywiście ściąga ryby z lepszym efektem, szczególnie wymieszana z konopią, ale zaznaczam, że to subiektywna ocena. Nie znam nikogo, kto by jej używał i to potwierdził. Co do samego gotowania to moczę 12-24h zależnie od stopnia przesuszenia, potem w tej samej wodzie gotuję na wolnym ogniu aż większość ziaren popęka ( z reguły koło 2-3h). Warcianin, nie miałem nigdy takiego problemu jak Ty, być może miałeś starą kuku. Ciężko powiedzieć. Moja po moczeniu przez noc już robiła się lekko gumiasta, po ugotowaniu jej twardość zależałą w zasadzie tylko od inwencji twórczej gotującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 no to chyba na prawdę wcisnęli mi stare ziarno. To gdzie najlepiej kupić, żeby trafić na odpowiednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 A ile czasu moczyłeś tą kukurydzę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 jak po 24 godzinach nie było żadnej zmiany, to zostawiłem ją na 48 i nic twarda jak kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Jak pisałem ja kupiłem w sklepie dla gołębiarzy bo tylko tam mieli czerwoną. Zwykłej możesz poszukać na targach rolnych. Kup kilogram na próbę, jak będzie w porządku kupisz więcej. Można też próbować u znajomych rolników jeśli masz takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2016 to zaryzykuje i posieje zobaczymy co z tego bedzie. po zbiorach pochwale sie wynikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.