corkawedkarza Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Szanowni Panowie, Zwracam się do Was z ogromną prośbą. Zbliżają się urodziny mojego taty, którego pasją jest wędkarstwo. Wpadłam na pomysł, aby kupić tacie w prezencie kołowrotek. Nie byłam jednak świadoma ilości kołowrotków dostępnych na rynku. Dlatego proszę Was o radę. Przeczytałam kilkanaście wątków na kilku forach i nadal nie mogę się zdecydować. Nie stać mnie na kołowrotek za 800 zł. Chciałam przeznaczyć na prezent 100, max 150 zł. Tata wędkuje na jeziorach, metodą spławikową. Interesują go zazwyczaj okonie i szczupaki (są pyszne!). Aha, i hamulec ma być z tyłu (czy to bardzo istotne?). Szperając po forach wywnioskowałam, iż najlepszymi wyborami są: Okuma Compressa (FD 20, 30? - niestety nie wiem o co w tym chodzi i co jest lepsze), Ryobi Ecusima (ale hamulec ma z przodu) i Dragon. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Interesują go zazwyczaj okonie i szczupaki (są pyszne!) No i wsypałaś ojca, a cały czas twierdził że wypuszcza złowione ryby :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi