stu6-60 Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Jednak, jeśli miejsce czas i przynęta się zgodzą to oczywiście, że brania będą. Podobnie jak i w przypadku innych gatunkow .Nie dyskredytuje Bassow,tyle ze mnie najbardziej "ujela" ich walecznosc a opinia "nieuchwytnych" jest troszke .... "zawyzona" Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Tak - jestem skłonny się zgodzić stu6-60! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabloswidnik Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 siema ktos jezdzi z Dublina na rybki? ja z kolegami smigamy na okoliczne jeziora jezli jest ktos chetny zapraszam:))np do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferrari_79 Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Witam wszystkich, długo mnie juz tu nie bylo a raczej nie pisalem nic na forum a to dlatego , ze nie mam czasu niestety(praca,praca i jeszcze raz praca).W zasadzie to pisze do Tomka104-czekam na zdjecia!!!! z wyprawy i żaluje bardzooooo, ze mnie tam nie bylo.Jestem ciekaw tych ryb, odezwij sie chlopie:) A tak na marginesie to jak tam Panowie połowy?? Pozdrawiam wszystkich w IRL a szczegolnie Galway. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 No, witaj. Fotki już są Przejrzyj temat: http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=91773#91773 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkiz Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum i potrzebuje porady na temat łowisk morskich w okolicach Dublina. W sobotę wybieram się po raz pierwszy na morskie połowy i chciałbym zasięgnąć informacji na temat łowisk plażowych a mianowicie Bray,Greystone,killiney Beach. Prosiłbym o pomoc w wyborze łowiska(wyjazd familijny). Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 chciałbym zasięgnąć informacji na temat łowisk plażowych a mianowicie Bray,Greystone,killiney Beach. Sprawdz stronke http://www.fishingireland.net/fishing/sea/dublin/index.htm pomoc w wyborze łowiska(wyjazd familijny). Wyrazy wspolczucia . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 stu6-60, jak tam Twoje zmagania z muchówką? ja dzisiaj trochę pomachałem, i "wymachałem" takiego koleżkę: Wprawdzie celem był łosoś, ale skubańce wcale nie chciały brać, choć skakały wszędzie dookoła. Na szczęście miałem w aucie muchówkę. Pierwszy rzut i potoczek wielkości 10 cm. skusił się na małą suchą CDC. Następny rzut i coś ładniejszego zjadło moją muche. Trochę pohasał, zapozował do zdjęcia i wrócił dalej męczyć muszki Jutro znowu łosoś... może tym razem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkiz Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Dzięki Stu6-60 za linka i współczucie. Może któryś z kolegów łowił na morzu koło Dublina i mógłby zdradzić na które łowisko najlepiej się wybrać na pierwszy raz. Pozdrawiam wszystkich. Orkiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 tomek104, ładny ten koleżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 stu6-60, jak tam Twoje zmagania z muchówką? Jeszcze nie skompletowalem sprzetu. Dopiero mam wedzisko i kolowrotek . Zaczne sie przymierzac "na powaznie" jak szkodniki wroca do kraju . Może któryś z kolegów łowił na morzu koło Dublina Dzis wlasnie udalo mi sie (po ponad miesiecznej przerwie )wyskoczyc na ryby. Nie ukrywam ze po trochu zainspirowal mnie Twoj post.Znam (w miare) lowiska w Howth oraz na polnoc i poludnie od Dublina. Dzis chcialem sprawdzic Twoje propozycje. W Bray "nadzialem sie na jakis festyn i nie bylo mowy o zaparkowaniu auta .Pchnalem sie wiec w kierunku Greystones. Okazalo sie ze lowisko(skalki) jest tuz przy promenadzie tak wiec nie ma problemu z pozostawieniem samochodu i taszczeniem sprzetu. Lowiacy w poblizu polowali na makrele( ) i prawdopodobnie na plastugi. Za przynenty(w zestawach gruntowych) uzywali "ragow". Ja zaczalem od filetow z makreli i jako pierwszy wpadl niewielki Pollack. A po nim zaczela sie "inwazja" Dogfish-y.Zlowilem ich chyba z tuzin.Brania byly do momentu "cofki".W poblizu promenady jest plaza, wiec mozesz rodzinke zostawic "na piachu" a samemu ruszyc na lowy.Reasumujac: lowisko plytkie, zarzucac trzeba poza pas podwodnej roslinnosci,masa "pieskow", ktorych lowienie jest zabawne przez pierwsze ...10 minut .Ale wybor nalezy do Ciebie . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkiz Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki stu6-60 . Właśnie przeglądałem sobie tę stronę którą podałeś i też wpadło mi w oko Greystone, więc w sobotę pakuje rodzinkę i jadę zaliczyć pierwsze morskie połowy,po powrocie oczywiście zdam relację (miejmy nadzieję z udanych) połowów. Pozdrawiam. Orkiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Orkiz tu też o Greystones http://www.sea-angling-ireland.org/bulletin%20board/viewtopic.php?p=130347#130347 W temacie Shore angling reports, znajdziesz jeszcze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabloswidnik Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam wszystkich widze ze jest sporo milosnikow wedkarstwa morskiego,a czy ktos wedkuje na jeziorach.Ja mam kilka ladnych miejscowek.jezeli ktos zainteresowany chetnie pomoge.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkiz Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Tomek104 dzięki miła lektura. Właśnie oczekuję dostawy wędki Ron Thompson Dialex Beachcaster 3.6 m oraz kręciołka Okuma Beachcaster 380 i w sobotkę myk na rybki. Pozdrawiam. Orkiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2008 tomek104, gratulacje! Piękny pstrąg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Aj, Tomaszek, przestań... Ja mam kilka ladnych miejscowek.jezeli ktos zainteresowany chetnie pomoge.pozdro Cześć. Ja jestem zainteresowany Chciałbym złowić lina i dużego leszcza... W "moich" stronach z nimi lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabloswidnik Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 hej no zalezy gdzie mieszkasz,ja mieszkam w Dublinie mam kilka fajnych jeziorek.napisz gdzie jestes w Irlandii jak gdzies obok Dublina to sie umowimy na fajna wyprawe p.s wyslalem ci pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 napisz gdzie jestes w Irlandii jak gdzies obok Dublina to sie umowimy na fajna wyprawe Zaraz obok- po drugiej stronie wyspy ps. Fajna będzie to Twoje forum, ale nie umieszczajcie tam fotek typu; pollock na betonie, pollock na tle okna itp Fotki na łodzi wychodzą dużo fajniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabloswidnik Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 to nie moje fotki tylko uzytkowników:)))zapraszam do opisywania na forum waszych wyczynow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar.s Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 odnosnie basow. jak do tej pory probowalem szczescia na skalkach w Barow Beach , na Cashen River, i na plazy za Bana Beach, jak do tej pory bez rezultatu (nie liczac kilku makreli). uzywam waskich wachadlowek w rozmaitych kolorach. jakie przynety mozecie mi polecic?? i moze jakies miejscoweczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar.s Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 male sprostowanie jezeli chodzi o miejcsa to prosil bym w CO.Kerry.dzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Jutro znowu łosoś... może tym razem.... Jakoś nie chciało mi się wstać Dzisiaj jednak się przemogłem. Niestety, na "moim" miejscu łowiło już dwóch irysków (kurczę nigdy nie przyjeżdżali tak wcześnie...), ale nie mieli efektów. Chciał, nie chciał- poszedłem na pobliski kanałek i na muchę capnąłem dwa pstrążki. Na wcześniejsze miejsce wróciłem po godzinie i jednego już nie było, a drugi zobaczył strażnika i też się zwinął (czyżby kłusolek ) Branie (raczej walnięcie) miałem po kilkunastu minutach na błystkę. Ryba nie była największa, za to zdecydowanie silniejsza od poprzednich. Widać, że już kilka dni spędziła w rzece, bo straciła już srebrny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Ze tam u Was "na zachodzie" pelno salmonidow to polbiedy,ze lowicie je regularnie tez moge przebolec. Ale ze nie pada, to juz mnie wnerwia . Pozdro-Radek. P.S. Oczywiscie gr za kolejnego Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Ale ze nie pada, to juz mnie wnerwia No i kurdę wykrakałeś, a miało być tak pięknie... Cały dzień pogoda super, więc wieczorkiem wybraliśmy się na Fanore Beach. Plan był taki żeby połowić przez noc "z piachu" a rano ewentualnie zajrzeć na Black Head, albo Ballyreen. No i oczywiście jak tylko zaczęliśmy łowić, pogoda zaczęła się psuć. Najpierw wiatr, a później jeszcze deszcz... Z plaży nic nie złowiliśmy, więc ok. 23.00 wróciliśmy na Black Head. Tam było trochę ciszej i nawet nie padało (jeszcze...). Ja jeszcze zakładałem makrelę na hak, a Adam już "ciął" pierwsze branie. Ekspresowy hol (na dnie pełno zaczepów), i niezły bullhuss już pozował do fotki Chwilę później Adaś znowu ciągnął rybę. Tym razem konger połakomił się na makrele Ja na pierwsze branie czekałem jeszcze kilkanaście minut, ale w końcu "wyciągałem" z zaczepów swoją sznurówkę W międzyczasie na dobre się rozpadało, (dzięki Radek... ). Chwilę później złowiłem jeszcze jednego kongera i daliśmy za wygraną. Zamiast nocki na łowisku, o 02.00 zwinęliśmy majdan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi