tomek104 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 tomek104, szkoda że nie koło Lubina A pewnie że szkoda... A szczerze wyznam , ze myslalem o tym co jest "wyzej' . Na to co "wyżej" przyjdzie jeszcze czas... a zwłaszcza na taką jedną, słynną zatokę A tymczasem... Dzisiaj "powtórka z rozrywki". Tym razem tylko 24 sztuki, (wiem, wiem, nie narzekam ), we dwóch. Tym razem pogoda zupełnie inna i ryby też mniejsze. Dwie największe to 95cm i 96cm. W sumie cztery ryby przekroczyły 90cm, było też kilka "glutów" w granicach 50cm- 60cm. Reszta pomiędzy... A tu ciekawostka. Oto czym się żywią tutejsze szczupaki,(i jeszcze uderzył w 15 cm jerka...). Ten pstrąg, a raczej jego ogon wystawał mu z przełyku. Była to ryba ok. 45 centymetrowa. Szczupak musiał się wkurzyć, że pozbawiliśmy go obiadu Czy w takiej sytuacji jakaś przynęta może być za duża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Jakos nie widze tego pstraga Chyba nie wstawiles zdjecia, albo forum gdzies cos zgubilo po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Jakos nie widze tego pstraga Ja widzę... a fotka przecież jest. Powyżej są trzy, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 tyle tylko że się nie otwierają ,przynajmniej u mnie nie. Kurczę, nie wiem czemu... u mnie są cały czas na ekranie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpe Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 U mnie też nie widać tych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Nie ma fotek, nie ma Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 http://c.wrzuta.pl/wi98/1a387beb0025427e4924702f/szczupak?type=i&key=180XHWhSO8&ft=f http://c.wrzuta.pl/wi14259/84770fab0029918049246fce/szczupak?type=i&key=cb1mYYpXtp&ft=f http://c.wrzuta.pl/wi15894/88a6b0e40002f78c4924705f/szczupak?type=i&key=zlMYUQP6R5&ft=f a teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 ani widu ani słychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Kupa ta "wrzuta", wklej to jak każdy-przez fotosik Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Teraz muszą być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 No i są ,piękne Tomek graty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 No tak, lepiej bylo jak ich nie bylo Gr raz jeszcze Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 o kurde to sie nazywa połowić GRATULACJE! normalnie raj na ziemi masz w tej irlandi tomek104!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 tomek104, po prostu nie wiem co powiedzieć Pozostaje jedynie zorganizować jakiś wypad na wyspę aby móc przezyć coś takiego i nacieszyć się na żywo takim widokiem, u nas to chyba już niemożliwe Ale to chyba dopiero w przyszłym roku. Moż esię uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yonek Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 czy ktoś z szanownych kolegów wędkował póżną listopadową porą na Lough Allua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 kurcze jak dostałem powiadomienie z tematu Irlandia już się bałem, że Tomek znowu wrzucił ze 30 grubych szczupłych "bałem" - że nie bedzie można spac po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 czy ktoś z szanownych kolegów wędkował póżną listopadową porą na Lough Allua Dzyń, dzyń... Tomaszek, do Ciebie... już się bałem, że Tomek znowu wrzucił ze 30 grubych szczupłych Niech tylko popłynę... jak na razie wiatry przeszkadzają , no i trzeba trochę popracować, bo jerki się kończą A tak serio, to w niedzielę już mieliśmy płynąć- nawet wstałem o 6, po "ciężkiej" nocy w night club'ie.... . Na miejscu wodowania okazało się, że się po prostu nie da Jakieś "wichry syberyjskie" opanowały jezioro. Chciał, nie chciał, 30 min później już byłem z powrotem w ciepłym łóżku... listonosza jeszcze nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 listonosza jeszcze nie było... a co się dziwisz .. załatwił swoje i poszedł dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Taki listonoszek- szybcioszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 a co się dziwisz .. załatwił swoje i poszedł dalej Taki listonoszek- szybcioszek Lads zalatwcie to "po mojemu" . Wszystko mu wolno z wyjatkiem dotykania...wedek . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpe Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 czy ktoś z szanownych kolegów wędkował póżną listopadową porą na Lough Allua Tomaszek w u.r. złowił późna jesienią kilka szczupaków na kopyto 6. Wg. Grega najlepsza zimowa przynęta na szczupaki w tym jeziorze to makrela z gruntu. P.S. Miałem tam łowić we wtorek, ale skład mi się wykruszył..., a samemu nie chciało się jechać 160 km w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yonek Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Zastanawiam się czy o tej porze jest sens brodzenia w wodzie wśród trzcin na płytszej wodzie czy lepiej wynająć łódkę i pospiningować na głębszej wodzie. Dni teraz krótkie a więc najlepiej zaczynac krótko przed świtem i próbowac do zmroku?Nie znam tej wody a parę dobrych rad chętnie posłucham pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpe Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Chcesz brodzić w Allua? To prawie samobójstwo...Allua to zb. zaporowy, w jednym miejscu jest 0,5 m wody, a metr dalej...5m. To naprawdę bardzo niebezpieczne. Zdecydowanie prościej jest pożyczyć lodź od Grega. Szybko, bezpiecznie i tanio - 30e za łódź z silnikiem spalinowym (5 euro dodatkowo-echosonda). Tel. do Grega 02647151 P.S. Pamiętaj, że na Allua wszystkie szczupaki muszą wrócić do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yonek Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 thx za info...rozumiem że wyciągałeś tam szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 30e za łódź z silnikiem spalinowym (5 euro dodatkowo-echosonda). ale taniocha w tej irlandii to jest jednak życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi