tomek104 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 chyba że sam okazawszy skruchę odbędziesz pielgrzymkę pokutną na ryby... co udokumentujesz fotorelacją No dobra... skoro muszé to pojadé juz na te ryby... No i musiałem spełnić obietnicę- nie bez przyjemności Padło w sumie 5 ryb- mi udało sie skusić trzy, koledze dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 No i musiałem spełnić obietnicę- nie bez przyjemności piękne esoxy - gratuluję udanych łowów jedno pytanie tylko - jak wygląda kwestia tarła szczupaków w ire, czy przypada na podobny czas jak w polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Tutejsze szczupłe zaczynają harce pod koniec lutego, a kończą w kwietniu. Jak widać na zdjęciach ryby są nie wytarte, a woda jeszcze zimna- 3,5- 4,5 stopnia. Jak zimno się utrzyma to do marca się nie wytrą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek SZAMAN Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 tomek104, Gratulacje przez duże G , aż sam nie mogę się doczekać wypadu na rybki może na weekend, a co do tej pielgrzymki dobry pomysł muszę spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 No jak tam lads, jest ktos jeszcze na wyspie U mnie posucha wedkarska glownie przez aure A ten dowcip znacie (tak ku pokrzepieniu serc) Przychodzi polak do agencji pracy i pyta: Jest jakas praca ??? Panienka sprawdza oferty i.... Jest, 700EURO na tydzien, samochod sluzbowy, telefon,laptop. Pani zartuje !!!! To Pan zaczal ! Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4motion Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 jesteśmy ale pizga niesamowicie jak nie śnieg to deszcz albo grad!! Heh ogolnie masakryczna pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 No a jak tam "dublinersi", zaczeliscie juz sezon na Blessington Lake !??? Pytam ,bo wracajac wczoraj z wycieczki w gory 'zahaczylem" o okolice jeziora i przy "drugim" moscie natknalem sie na wedkujacych. Typowi "niedzielniacy" dziarsko wymachiwali teleskopami z zastawem splawikowym !!!! Przymierzam sie do jeziorka juz....piaty rok i zawsze "cos" jest atrakcyjniejszym lowiskiem. Moze w tym roku . Link do mapki i bardzo !!!!, podstawowych info o jeziorze. http://www.discoverireland.ie/DI/resultsengine/IndividualResultTCS.aspx?touristItemID=49908&type=Activity&LocationID=879&SearchString=&FromDate=&ToDate=&SearchByDate=0&CategoryID=1077&LocationName=Republic+Of+Ireland&CountyID=879&Radius=1000&rbSelect=&SortBy=1&SubCategoryID=1077 Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Birol..irl Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Witam wszystkich dzis sie podłaczyłem pod forum jest ktoś może z okolic SLIGO?Byle do wiosny...chociaż widze że co nie którzy juz wytargali ładne szczupłe.POZDRAWIAM WSZYSTKICH maniaków wedkarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Birol..irl, witanko. Choc jestes "z daleka" to ciesze sie bo juz myslalem ,ze zostal tylko kolega 4motion, i ja . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Ja też czasem jestem Birol..irl, witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Birol..irl Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Dzieki za odzew,no googlowałem Radek prawie pod Dublinem ale Tomek Galway to juz jakaś stowka Mam pytanie do Tomka ,czy masz jakieś doswiadzenie w łowieniu pstragów i czy znasz jakieś fajne miejsca bo z tej dziedziny jestem ciemny i jeszcze nie pobrobowałem tego bakcyla.....szczupłe,rdzawce itp... zaliczone.pozdro(na nastepny tydzień postaram sie wrzucić jakieś foty z wypraw ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek SZAMAN Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Witam po dłuższej przerwie ale za dużo spraw było na głowie i za mało czasu na rybki . Ale co sie odwlecze to nie uciecze... . Znalazłem stawik, komercyjny, niewielkich rozmiarów niedaleko Knockbridge około 12km od Dundalk droga R171. Zarybiony jest karpiami i nie tylko .Pozwolenie za jeden dzień łapania 7.5 e oczywiście wszystkie rybki wracają z powrotem do wody.Na weekend wybiorę sie popstrykać parę fotek i możne nawet popróbować wiosennych karpików. A jak tam u kolegów wyniki????? Ps. Witaj na forum Birol..irl . I ja również czasami tu jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4motion Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Birol..irl, witanko. Choc jestes "z daleka" to ciesze sie bo juz myslalem ,ze zostal tylko kolega 4motion, i ja .Pozdro-Radek. Zaglądam czasem ale jakoś ostatnio na wędkowanie mnie nie ciągnie może jak się cieplej zrobi nie jestem fanem takich sportów ekstremalnych a jezior to tu w mojej części żadnych raczej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 4motion, przegladales ostatni numer "Irlandzkiego wedkarza' !?? Opisuja lowisko z Twoich stron-Hook Head. Cos mi sie zdaje ,ze Ty tez Tam wedkujesz!? Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4motion Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Nom mam mapke niby hooka z łowiskami muszę zobaczyć ta gazete jest w tesco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 jest w tesco? Powinna byc na stoisku 'gazetowym" a jesli nie to sprawdz w "duzym" gazetowym kiosku lub odpowiedniku naszego EMPIK-u. Pospiesz sie ,bo z poczatkiem marca wyjdzie nr na...kwiecien . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek SZAMAN Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Odwiedziłem owe łowisko być może jeszcze za wcześnie .Rozmawiałem z właścicielem łowiska i z tego co się dowiedziałem to to iż nie ma tam za wiele karpi (w zeszłym roku widział ich kilka jak się wygrzewały ok 5 szt. sadzać po rozmiarach jakie pokazywał myślę ze ok 5-8 kg i jeszcze się dowiedziałem iż nikt ich nie złowił także pole do popisu otwarte ), pogoda nie dopisała i tak po kilku godzinkach musiałem się zwinąć bez większych rezultatów może pod koniec marca się tam jeszcze raz wybiorę jak będzie cieplej ale z wcześniejszym nęceniem stanowiska, czas pokaże, a jak na razie powrót do spinningu i na szczupłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Birol..irl Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Witam wszystkich.Jak niedziela mineła był ktoś pomoczyć kija?w mojej czesci dzis słonecznie było pojechałem na klify do Ballycatle(sa nad Ballina) pykałem jakieś 2godz i nic pikerki na zestawy makrelowe cisza jescze trzeba poczekac troszke,ale cwiczyć trzeba zeby nie wyjsc z wprawy heh... gdzie to lato.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Birol..irl Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Chciałem wstawic fote ale cos zamotałem jutro sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthrawn76 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Witam. A czy ktoś łowi w morzu w Irlandii Północnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthrawn76 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 I pytanie dla mnie ważne na co teraz można łowić w morzu...makrela, krewetki...czekam na propozycje pozdrawiam a w niedzielę nocne manewry nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Po pierwsze witaj na forum. Po drugie- i nie odbierz tego jako złośliwość albo ignorancje, ale poszukaj trochę w tym temacie. To co Cię interesuje już było, a poza tym 49 stron to jeszcze nie tak dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthrawn76 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Kolego CZYTAM z ogromnym zawzięciem - stronka po stronce mam już za sobą połowę, ale w zasadzie szukam informacji na temat połowów teraz...i może nie mam szczęścia, ale na taką informację nie trafiłem jeszcze...ale cierpliwy jestem bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4motion Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Jest napewno i to wiele razy czytaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthrawn76 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 a może jest jakaś mapa łowisk Północnej Irlandii - Południowej ... sporo ...będę wdzięczny za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi