tomek104 Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 a na jakiej glebokosci lapiesz te szczupaki o tej porze? Wprawny oko obserwatora dojrzy na zdjęciu przynęty, a w dodatku z opisu wynika jaką techniką łowiliśmy, a co za tym idzie na jakiej głębokości Dobrze i regularnie łowisz te szczuplaki. SzczupLaki powiadasz... no wiem, wiem, takiego jak Twój "kroko- aligatorek" jeszcze nie złowiłem.... Może i mnie kiedyś trafi się taka "jaskółka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinczyk720 Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 tomek104, no dobra dzieki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 a na jakiej glebokosci lapiesz te szczupaki o tej porze? Wprawne oko obserwatora dojrzy na zdjęciu przynęty, a w dodatku z opisu wynika jaką techniką łowiliśmy, a co za tym idzie na jakiej głębokości tomek104, no dobra dzieki za podpowiedz Jednak nie masz "wprawnego oka" No dobrze to po kolei- przynęty to Jerki, więc łowisko musiało być płytkie, i takie własnie było, dlatego nie łowiliśmy np. cięzkimi gumami. Dokładna głębokość to pomiędzy 2.2m, a 3,5metra. Jeżeli znajdziesz miejsce gdzie skupia się żarałko szczupaków, to choćby miało 1 metr, albo 15 metrów, to ryby tam będa- niezależnie czy jest to lato czy zima. Nieraz nawet w mrozy wcale nie trzeba łowić głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiwa team Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Super pstrągi biorą szczupaki ale polecam wyprawę na ocean Ponieważ efekty są ogrone zawsze coś się złowi ja byłem w sierpniu 2009 złowiłem 3 sztuki z kutra po 15 kg i lepiej i full makreli polecam wrażenia super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 A cóż to za sztuki były te po 15 kg i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiwa team Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Polok z kutra łowilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Daiwa Team, Poloki miały po 15 kg sztuka Jeśli tak to masz chłopie rekord Irlandii Masz jakies fotki? chyba ze, co bardziej prawdopodobne było to 15 kg w sumie, co świadczy o tym że mieliście slabego skippera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlos31 Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Czy probowal juz ktos w tym roku sil w oceanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 W solance jeszcze nie... ze skał zbyt niebezpiecznie ze względu na fale, plaże obdarowują jedynie drobnicą- trzeba czekać. Za to jeziorowe łowienie w pełni. Dziś byliśmy z kolegą sprawdzić nasze stare miejscówki. Łowienie nieco ekstremalne- zimno, wiatr, ciągle padający deszcz w dodatku szczupłe jakieś nieśmiałe- brały bardzo delikatnie. Sporo ryb nie zacięliśmy, kilka spadło. Dzień w sumie nie najgorszy bo udało nam sie wyciągnąć po 4 szczupaki. Najmniejsza rybka 90 cm około 5.5 kg, największa 113 cm 10.5 kg. Łowisko to duża, płytka zatoka sporego jeziora. Ryby łowiliśmy z niedużych glębokości na jerki, woblery, gumy, jeden padł na wahadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 We wtorek pojechałem sprawdzić czy na moich miejscówkach są już jakieś srebrniaki. Niestety jak się okazało jeszcze na nie troche za wcześnie. Srebrnych łosi jeszcze nie ma, za to biorą kelty. Mimo że złowienie kelta to żaden wyczyn w porównaniu ze złowieniem srebrniaka to przynajmniej dzięki nim się nie nudziłem. Efektem rozeznania były 3 złowione przezemnie łośki. A, i rano jedna pstrążyna chciała zjeść moją błystkę. Równe 70 cm, ale chyba był na diecie Potok 70 cm samiec łośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlos31 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 tomek104, a gdzie mozna sie wybrac na takie rybki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quido13 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 hej chlopaki mam zamiar wybrac sie ze znajomymi na zach wybrzeze w okolice bialej latarni chce sie nastawic na rdzawce lub bassy bo na makrele za wczesnie mozecie mi pomoc czy jest sens juz jechac czy moze jednak jeszcze za wczesnie i czy kopyto lub slimmy na te rybki beda dobre ??? z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quido13 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 tak chcemy pojechac za tydzien w okolice weekendu bo wedlug prognozy ma byc spoko pogoda w galway Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quido13 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 tak wlasnie dzis dopiero znalazlem to forum i tak sobie czytam i widze ze najwieksze osiagi ma tu tomek wiec mam pytanko jak bys byl w athlone to jak bys mogl to moze dalbys mi znac to wyskoczylo by sie na szczupaka nauczyl bys mnie czegos bo moj zyciowy rekord to marniutkie 42 cm (: a dzis siedzialem od 10 do 19 na kanale w athlone i jedyne co zlapalem to katar a mialem puszczona 1 wedke na koszyk z zaneta z bialymi miesnymi robakami a 2 bawilem sie guma malym okonikiem i nic!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Witaj Quido13 Co masz na myśli mówiąc "Biała Latarnia"? Czy nie chodzi Ci przypadkiem o Black Head, miejsce gdzie faktycznie stoi biała latarnia? Co do rdzawców to pewnie polowisz, z bassami gorzej bo trafiają sie w tych okolicach rzadko. Na bassy polecam okolice Fanroe Beach. W Athlone raczej nie będę, ale na nauki zapraszam do mnie, do Galway Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quido13 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 hej dzeki za odpowiedz mowiac biala latarnia mialem na mysli miejsce gdzie sie ona znajduje a dokladniej to jedziemy na cypel (nie znam nazwy miejsca) taka mala miejscowosc z portem skad widac moherowe klify i malutka wyspe oddalone to jest kolo 15 km od latarni mamy zamiar pozucac ze skalek w zeszlym roku tam bylem we wrzesniu jak rodzice mnie odwiedzili i zabralem ich na wycieczke ale niestety nie mialem ze soba sprzetu a przy mnie kobieta (okolo 70 lat nie zartuje !!!) wyciagnela z wody 5 rdzawcow okolo 60cm na oko w przeciagu 40 minut a rzucala w dal na jakies tylko 10 metrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quido13 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 dzis wybralem sie znow na shannon z nastawieniem na szczupaka stwierdzilem ze bede lowil na gume z obrotowka skonczylo sie to tak ze wyciagnolem z wody 2 malze okolo 8cm 2 scierki 1 opakowanie po zupce chinskej i podpaske a zakonczylo sie to pieknym rzutem w krzaczory i utrata gumy dzisiejszy wynik znow 1-0 dla zebaczy sezon zaczynam od samych strat jak narazie idzie niezle pozdrawiam i ludziska nie zalamujcie sie kazda strate sie w koncu kiedys odrobi jakas ladna sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malenstwo Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 wczoraj byłem sprawdzić czy już można jakiegoś łośka dorwać, ale niestety woda niska tylko kelty w rzece widać jeszcze przyjdzie trochę poczekać. W sumie nie było żle dwa kelty i coś na dokładke hehe piękna samica równe 110 i 12,35 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quido13 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 ja juz moge powiedziec ze sezon mozna juz zaczac wczoraj bylem nad rzeka nastawilem sie dla zabawy na splawiczek no i rybki juz zaczynaja brac jakis tam rekordow nie bylo ale zlapalo sie pare okoni i ploci tak okolo 28cm i to przy brzegu, na miesne nie chcialy brac ale na pospolite rosowki braly jak glupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Fajny szczuply Malenstwo, z tym ze przy Tobie to on wyglada na malenstwo Dobra fota- prawie nie widac gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 People: Ja, Jacek, czterech Gosci z Dublina Duration: Caly dzien Species: Losos, pstrag Weight, lenght: lososie do ok 80 cm, pstrag ok 70cm Weather:Rano bezwietrznie, slonecznie- pozniej bardziej wedkarsko- wiatr i chmury Method: spinning, trolling Bait: wobki, tasmany, blystki Comments: Wreszcie na jeziorku zaczely skubac skubance Od otwarcia sezonu mielismy co noc mrozy, a przez to woda byla ciagle bardzo zimna. Jednak idzie ku lepszemu- woda lapie temperaturke, a pstragi ochote do zerowania. Cztereh naszych stalych klientow chcialo sprobowac swych sil w starciu z pstragami i lososiami. (Po ostatniej wizycie kiedy polowili pieknych szczupakow) W sumie na dwie lodzie zlowilismy 9 lososi i jednego pstraga- tyko jednego i az jednego! Dwa kolejne pstragi spadly- jeden podobnej wielkosci zerwal zylke przy samej lodzi. Nauczka dla Klienta- zylka 0.18 to zdecydowanie za cienko (Gosc chcial lowic swoim sprzetem... ) Jeszcze kilka dni i zacznie sie na calego nie ma to jak relaksik pstrazyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quido13 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 HA!!! nareszcie rekord zyciowy pobity na rzece shannon w athlone szczuply samiec 89,5 cm waga 4,8 kg zlapany na zdechlego :P zdjecie dolacze pozniej musze podejsc do kumpla bo on ma fotki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Dziś miałem pływać za pstroniami, jednak pogoda- wiatr, skutecznie pokrzyżowała mi plany. Cóż począć, wędki i pudła w aucie, więc trzeba było trochę pochodzić po rzeczkach żeby dzionek nie był stracony. Udało się wychodzić 4 podrostki, jeden nie chciał zapozować do fotki i postanowił bez pożegnania odpłynać, zanim zdążyłem go uwiecznić na fotce Dwie piękne ryby spadły, jedna nie zacięta. Na pocieszenie wobkiem zainteresowała się metróweczka......niestety, taka bez płetwy tłuszczowej Na szczęście zacięcie w tempo pomogło uniknąć obcinki i utraty przynęty. Kilka chwil i już mogła uśmiechać sie do zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 tomek104, nie wiem czy ci już pisałem ,prze piękne ryby łowisz ,chodzi mi o te kolory ,rewelka no i graty . ps ciekawe czy haczyk-owcom rabaty udzielasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Dzięki Maniek Wczoraj dorzuciłem jeszcze jednego, tym razm z jeziora. ps ciekawe czy haczyk-owcom rabaty udzielasz :lol: Ależ oczywiście że tak, jakżeby inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi