Eqilibrum Napisano 7 Grudnia 2015 Napisano 7 Grudnia 2015 Witam, Spodobał mi się travelerek (mieści sie w walizce), który ma być na bałtyckiego dorsza, chociaż producent pisze, że zaprojektowany i testowany w Norwegii. Wędka DRAGON Viper SEA Globetrotter Pilk 200 2.45. Niestety, naczytałem się tyle złego o morskich Dragonach (że strzelają bardzo często), że już się poddałem... a podoba mi się jakość wykonania. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Ktoś łowi na tego kija? Pozdr. Cytuj
Romcio.fish Napisano 8 Grudnia 2015 Napisano 8 Grudnia 2015 Kije Dragona strzelają? Tyle lat używam wędzisk spinningowych i gruntowych Dragona i nie mam problemów. A konkretnie, to o które morskie chodzi: Boat Master, Trolling Master, Viper, Express, Thytan, Team Dragon S.E., Millenium? Boat Master to jedne z najlepszych wędzisk morskich, ludzie to kupują na halibuty norweskie. Trolling Master m.in. często używany jest do łowienia metrowych łososi w morzu. Przymierzam się do trollingowania, więc śledzę te wątki w sieci. Swoją drogą, ludzie najróżniej obchodzą się z kijami, nie raz widziałem "profesjonalny hol" na kutrze: wędkarz wyciąga dorsza lub dwa (dublet) a podczas przekładania przez barierkę podnosi jak najwyżej kij, równocześnie odchyla go do tył i w tym momencie szczytówka jest tak nagięta, że przelotką szczytową nieomal dotyka blanku, no masakra jakaś. Gdzieś na jakimś forum przeczytałem wypowiedź właściciela sklepu, chyba z Olsztyna, który pisał, że swoim dobrym klientom pomaga przepchnąć do serwisu (czyli oszukać serwis) wędziska złamane i uszkodzone z winy użytkownika. Jego zdaniem wszystko można napisać w zgłoszeniu tylko trzeba to zrobić inteligentnie i mieć poparcie sklepu. Wynika stąd, że wielu ludzi oszukuje, a gdy serwis odrzuci ich wersję "samouszkodzenia" się kija, to wkurzeni wyżywają się na forach. pozdrawiam Cytuj
Eqilibrum Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Napisano 8 Grudnia 2015 Dzięki, Też mnie te opinie zdziwiły, bo mam dobra opinie o ich sprzęcie. Już nie pamiętam na jakim forum (bi ich trochę przerobiłem), ale pojechano po Dragonach wiele razy... a mnie ten kijek się podoba, wygląda solidnie, długość transportowa mi odpowiada i raczej decyzja o zakupie już zapadła. Zastanawiam sie tylko nad długością. Pozdr. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi