OLHA Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Witam, chcę zakupić kołowrotek Spro Passion FD 730 i tu moje pytanie: czy nadaje się od do łowienia szczupaków (czy może model 740?) , jaka jest jego żywotność i ogólnie jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Polecam model 740. Stosunek ceny do jakości moim zdaniem bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATIG Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Posiadałem sporo mniejszy model pod okonia i byłem jak najbardziej zadowolony. W takiej cenie godny polecenia młynek. Passion / Ecusima w tym przedziale są chyba najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Witam Posiadam Spro Passion 730 od 3 lat. Nigdy go nie czyściłem, leży w piwnicy po sezonie jak worek ziemniaków. Wyciągam go na wiosnę, a on w wiecznej formie, nic nie trzeszczy, nic nie stuka. Cisza nad wodą że słychać jak komary latają. Zawsze kupowałem tanie kołowrotki do 100 zł, ale ten to wybitny produkt. Polecam jako amator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Posiadam 740 i 741 M oba używane do spinningu - za tą cenę ciężko znaleźć coś lepszego. Smaruję czasem rolkę kabłąka, w środku raz w sezonie smarowane. Mam trzeci rok, posłużą mi jeszcze kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yanosik91 Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 aa zapytam jaka szpula lepsza na spinning plytka czy gleboka ? i jaka wielkosc Spro Passion FD ?? do spinningu 240 i 270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Spinning 270 cm musisz czymś wyważyć więc bierz 740. Szpula płytka jeśli chcesz łowić na cienkie żyłki i plecionki. Z tego co pamiętam na płytką szpulę wchodzi idealnie mniejsza szpula plecionki Daiwa Tournament 8 Braid 0,14. Do grubszych żyłek lub linek proponuję szpulę głębszą a najlepiej mieć obie (kołowrotek sprzedawany jest z szpulą ale można dokupić na allegro - płytka szpula jest tylko do modeli 740 - szpule głęboka i płytka pasują wymiennie do obu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi