adazz11 Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Czy wędkował ktoś z was nad jeziorem Różanym i mógłby mi o nim trochę opowiedzieć ? Pozdrawiam Cytuj
yoruus Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Byłem w Rozajnach Małych nad jez. Różanym (zwane również Sarnòwek) w zeszłym roku. Jezioro nieduże, mocno zarośnięte, dużo glonów nad dnem. Poza tym lustro wody obniżyło się ostatni o ok. 1,5 metra. Z rybami porażka, łowię wyłącznie na spinning i jedyne co mi się udało złowić to niewielkie okonki. Na 5 dni rannego i wieczornego łowienia z łódki jedynie jeden atak wiekszego szczuplego zakończony obcinka (wobec mizerii wczesniejszych prób nastawialem się już jedynie na okoniowy drobiazg). Abstrahując od kwestii wedkarskich dla rodziny z dziecmi pobyt bardzo udany, dzieciakom i zonie bardzo sie podobalo. W okolicy jest kilka innych dużo większych jezior które warto odwiedzić. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi