Krah Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Witam, tak jak w temacie pokażcie co robicie samodzielnie związanego z wędkarstwem, ja ostatnio postanowiłem robić sam sobie spławiki i dzisiaj coś próbowałem oto efekty: Takie pierwsze sztuczki na próbę w przyszłym tygodniu spróbuje bardziej skomplikowane zrobić;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 3 godziny temu, Krah napisał: Witam, tak jak w temacie pokażcie co robicie samodzielnie związanego z wędkarstwem, ja ostatnio postanowiłem robić sam sobie spławiki i dzisiaj coś próbowałem oto efekty: Takie pierwsze sztuczki na próbę w przyszłym tygodniu spróbuje bardziej skomplikowane zrobić;) Całkiem nieźle Ci wyszło. Mój teść się w to bawi w zimie z nudów. Do tej pory narobił tyle spławików, że spadkobiercy do piątego pokolenia mieliby na co łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krah Napisano 20 Marca 2016 Autor Share Napisano 20 Marca 2016 hmm teraz czekam az wychną i gramatury dobierac trza, boje sie zeby nie wyszlo po 15 ;/ tak czy siak czekam na zdjecia tomek moze masz foto tescia ? jakas inspiracje znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 53 minut temu, Krah napisał: hmm teraz czekam az wychną i gramatury dobierac trza, boje sie zeby nie wyszlo po 15 ;/ tak czy siak czekam na zdjecia tomek moze masz foto tescia ? jakas inspiracje znajde Nie mam zdjęć. Jak nie zapomnę to zrobię jakieś foto przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Skoro maj się już zbliża a z majem sezon szczupakowy to postanowiłem się pobawić i zrobić jakąś blachę! W klocku sosnowym wyrzeźbiłem wgłębienie i odciąłem kawałek metalu który wyklepalem na klocku przypominający kształtem blachy, jako że chciałem wprowadzić ciekawą pracę wygiąłem blachę dość wyraźnie, następnie na osełce elektrycznej nadałem orientacyjny kształt blachy, po czym wyszlifowałem na błysk i pomalowałem lakierem do paznokci nadając losowy wzorek. Żeby zaczepić kotwicę i agrafkę zwinąłem kawałeczek drutu przez co powstała zawleczka (kółeczko). Dodatkowo kotwice obwinąłem nicią i zabezpieczyłem bezbarwnym lakierem do paznokci aby się nie rozplątało. To był mój pierwszy prototyp, jeżeli będzie blacha ładnie pracowała przy następnych wytworach postaram się włożyć więcej staranności :). Efekt na zdjęciu! (jedno zdj. to porównanie ze sklepową algą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi