Honduś Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Co polecacie na płoć na strumień w okolicach mostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Przed mostem bierom panie na pyncok ,pod mostym na glizde a za mostym na biołe ale tylko do 11 ,45 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guciorx Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Czy na tytulowym odcinku Wisly sa jeszcze miarowe szczupaki i inne drapiezniki? pierwszy raz w tym roku oplacam ten odcinek i zastanawiam sie na co moglbym sie nastawic... Prosze o odpowiedz pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Gdzie panowie można zakupić zezwolenie chodzi mi o zakup w weekend bo się gdzieś chce wybrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Kłaniam się! Panowie, wybieram się tam w niedzielę (odcinek od jazu w Kiczycach do mostu w Strumieniu). Będę tam pierwszy raz, zatem mam pytanie. Co można tam połowić o tej porze roku na spinning? Jakie przynęty będą skuteczne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 pisaq, I jak było? Ile kosztuje pozwolenie jednodniowe na tym odcinku? Trzeba mieć białą kartę? bo chcę zabrać osobę która nigdy nie łowiła więc poza dowodem osobistym nic niema a chce spróbować spiningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Ryby dużo, widziałem klenie i tysiące świnek. Niestety, woda była podniesiona i bardzo czysta, ryba nie chciała współpracować. Miałem jakieś dziwne stuknięcie, to wszystko. Powrót "o kiju", ale i'll be back Nikt o kartę nie pytał, trzeba tylko wpisać dane osobowe i datę na druczku z pozwoleniem. Licencja kosztuje 17 czy 18zł (na stacji paliw). Połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guciorx Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 ja bylem dzisiaj od świtu ze spiningiem i również nic ;p widzialem to co ty czyli klenie itd.... woda przejrzysta i praktycznie caly czas okonie sledzily moja przynete ale to tylko tyle.... zaden nie uderzyl zastanawiam sie czy w ogole na tym odcinku sa jakies szczupaczki.... jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Jak złowisz dwa po 60cm za cały sezon to jesteś debeściak. Prawda jest taka że szczupaki na Wiśle już dawno został zjedzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Słyszałem, że są szczupaCZKI (nie mylić ze szczupakami). Polecono mi używać surflonu w wersji ultra-light. Szkoda ryb i woblerów. Kuknąłem na licencję (nie oddałem jej, czy to problem?), cena: 18zł. Zamówiłem sobie zestaw woblerków Kobiego, dokupię ze dwa, trzy Salmo Tiny i będę próbował w sobotę. Jakby nie praca to pewnie miniony weekend spędziłbym właśnie tam Muszę złowić klenia, ot, marzenie z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guciorx Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 daj znac jak ci poszlo i połamania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Już po ptakach, ale dzięki Cóż, powtórka z rozrywki. Klenie widziałem, a i owszem, nawet dwa razy odprowadzały woblera... Na małego Horneta wyjąłem kilka okoni, okonków i... uwaga... kiełbi o_O Oprócz tego oponę rowerową Dębica 17' pod mostem w Ochabach. Kalosz typu "kopalniok" nadal spoczywa pod przelewem. Koledzy złowili kilka swinek na przeplywankę i muszkę oraz... po brzance. Nie ma źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOBO Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Panowie jak sie ma sytacja z drapieznikiem ?Gryzie cos? Jesli ktos ma jakies info to prosze sie podzielic, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Właśnie, słyszałem, że są tam sandacze. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOBO Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 26 czerwca odbyly sie tam zawody spinningowe naszego kola zlowiono multum ryb!Gryzly sandacze(niestety male) szczupaki i od zatrzesienia okonia!takze moze by warto uderzyc na nocke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Ale to wszystko trochę niżej, prawda? Tam na wysokości "KS Ochaby" raczej sandacza nie uświadczy Nie wiem kurde, na rzekę mnie ciągnie, a u mnie same ciurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forrest Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Poniżej zapory również jest od groma okoników. Było też dużo sumików karłowatych, ale coś ostatnio "odpłynęły". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Rzucacie czasem na tym odcinku ? Jestem tam prawie codziennie w różnych miejscach a jeszcze nikogo nie spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOBO Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Witam !Czy ktos z kolegów dałby mi rade jak dojechac do ujscia iłownicy do wisły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 Witam !Czy ktos z kolegów dałby mi rade jak dojechac do ujscia iłownicy do wisły? Jeśli jedziesz DK1 od strony Katowic, to na drugich światłach w Czechowicach-Dziedzicach ( przejeżdzasz most na Wiśle pierwsze koło MCDonalds, drugie koło cmentarza) skręcasz w prawo i potem za jakieś 100 m druga w prawo (przed mostem na Iłownicy). Droga doprowadzi Cię do oczyszczalni, przed bramą w lewo i wzdłuż wału. Oczywiście te tereny nie mają nic wspólnego z prywatnym odcinkiem Wisły powyżej jeziora Goczałkowickiego. Te wody to PZW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOBO Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 dzikei wielkie za pomoc!orientujesz sie czego mozna sie tam spodziewac?Bede łowił spinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 orientujesz sie czego mozna sie tam spodziewac?Bede łowił spinem Każdej ryby która żyje w Wiśle- szczupak, sandacz, okoń słyszałem o pojedynczych pstrągach i jakimś sumie. W zimie kwitnie tam kłusownictwo- czyli wyciąganie leszczy za grzbiet, bo jest to zimowisko ryb. Generalnie jak szukasz spokojnego łowienia, to omijaj to miejsce z daleka. Zawsze dużo ludzi, śmieci itp. Możesz zostawić auto w tym rejonie i połazić- powiedzmy zaczynając na Iłownicy jakieś 150 m w górę od ujścia, potem chwila na widłach i dalej w dół Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Łowiłem tam cały zeszły sezon na spinning z 12 letnim bratem. Mieszkamy w tej okolicy od 10 lat i stan rzeki naprawdę się poprawił. Ryb jest dużo i nie opcji żeby nic tam przez cały dzień nie złowić. Łowię głównie na spinning ale jak znajdą się chętni to grunt i spławik też nie jest mi obcy. Jak wcześniej wspomniałem okolicę znam bdb i wiem gdzie się zapuścić. Najwięcej łowiłem kleni i pstrągów (80% wymiarowe). Na razie jest za wcześnie na wodery i brodzenie, za zimno i za szybki nurt. Co do turystów to trzeba wiedzieć po prostu gdzie ich nie ma i problem z głowy W okolicach Ochab ktoś w końcu powycinał krzaki na brzegach więc można iść wzdłuż nurtu i porzucać, woda jest czysta i dość wysoka więc w najbliższy weekend idę porzucać. Gdyby był ktoś chętny to służę pomocą Zezwolenia też załatwię (strażnika mam praktycznie po sąsiedzku). W razie czego numer do mnie 728 525 295 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Wykupiłem pozwolenie roczne i okazało się że od tego roku łowisko podlega również pod kontrole Państowej straży rybackiej czyli wymagana jest karta wędkarska Woda nie jest wysoka jak na tem okres, jednak na brodzenie jest moim zdaniem za wcześnie, prąd jest momentami dość szybki, jednak w niektórych miejscach jest spokojnie i można śmiało wejść do wody - jest ich niewiele. W końcu ktoś mądry powycinał krzaki z wałów i można łowić z brzegu w dobrych warunkach W zeszłą sobotę (03.03) zrobiłem sobie mały patrol po okolicy i się zdziwiłem bo nie zobaczyłem żadnego wędkarza na odcinku 10km Dopiero w Strumieniu zaraz przed mostem drogowym siedziało z 20 wędkarzy łowiących na spławik i grunt. Zamieszczam parę zdjęć jak teraz wygląda łowisko w najpopularniejszych miejscach: Jak sobie przypomnę ten rejon z przed 6 lat to jest teraz wypas Ogólnie fajna okolica jak ktoś lubi połowić w naturalnych warunkach, ceny też nie są jakieś z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 W końcu ktoś mądry powycinał krzaki z wałów i można łowić z brzegu w dobrych warunkach Rzeczywiście bardzo mądry ten ktoś był, zobaczymy czy tez tak będziesz mówil jak ryby stamtąd odpłyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi