Ariel Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 O co Ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 O to, że ryby a szczególnie te duże nie lubią takich prześwietlonych odcinków rzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Jak sobie przypomnę ten rejon z przed 6 lat to jest teraz wypas Ogólnie fajna okolica jak ktoś lubi połowić w naturalnych warunkach. Przeczytaj sobie kilka razy to co napisałeś i się zastanów bo jeżeli dla ciebie goły wyrżnięty brzeg to naturalne warunki to masz zajebiste wyczucie estetyki .I proponował bym poczytać troszkę o ekologi wtedy zrozumiesz dlaczego tak nie powinno być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Widzę że Ekolodzy się znaleźli, w takim razie przepraszam że was uraziłem Możecie już iść i sadzić nowe krzaki Są ludzie i parapety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Rozumiem że ty zaliczasz się do tych drugich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Wracamy do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Wracamy do tematu Właśnie, podobno kiedyś tam łowiłeś ? Jak wrażenia, kiedy znów się wybierasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironow Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Witam:) ja również podczepię się do tematu. W jednym roku miałem okazję być kilka razy na odcinku Wisły Małej i nie powiem - mało ludzi, o niebo czyściej niż za czasów PZW, a i rybki nie zawiodły. Potem z braku czasu nie jeździłem tam. Cy zmieniło się coś na tym odcinku? Szukałem jakiegoś info na stronie Taimen ale tam stare dane. Czy np pozwoleni można dalej wykupić na stacji w Drogomyślu? A jak rybcie? próbował ktoś wiosennego łapania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 W jednym roku miałem okazję być kilka razy na odcinku Wisły Małej mironow, Jaki odcinek rzeki tak nazywasz? Wisła Mała to miejscowość i w jej granicach woda należy już do zb. Goczałkowice. To tak dla uściślenia nazewnictwa, ale piszesz jak się domyślam o wodzie powyżej mostu drogowego w Strumieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironow Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 przepraszam za nieścisłość, nawet nie skojarzyłem własnie że jest obok jeziora ta miejscowość, i dobrze zrozumiałeś - chodzi mi właśnie o odcinek od mostu drogowego w Strumieniu w kierunku Skoczowa - do jazu w Kiczycach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Byłem wczoraj, nurt szybki i spławik nie dawał rady. Dwie gruntówki wrzucone na 3 godziny i jedna ryba się zerwała przy brzegu. Łowiłem w Ochabach na wysokości skansenu. Jest dość głęboko jak na Wisłę bo 2m miała spokojnie, w lato chodzę w tym miejscu w woderach i jest 50-60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisKing Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Witam , Gdzie dokładnie może wykupić pozwolenie na połów od mostu w Strumieniu w stronę Skoczowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisKing Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 A tak w przybliżeniu jaka jest głębokość Wisły w rejonie Mostu w Strumieniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Gdzie dokładnie może wykupić pozwolenie na połów od mostu w Strumieniu w stronę Skoczowa ? Informacje są na stronie dzierżawcy. Nie wiem jak teraz ale tuz koło mostu można było kupić u takiego dziadka miejscowego. Jadąc od Chybia skręcasz zaraz przed mostem w prawo i jedziesz drogą jakieś 100 m. Nie pamiętam dokładnie adresu ale popytasz to pewnie znajdziesz. A tak w przybliżeniu jaka jest głębokość Wisły w rejonie Mostu w Strumieniu ? około 2-3 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Byłem w Niedziele na Spina 1km od mostu w Ochabach, pstrągi widać bo woda bardzo czysta, stan wody średni, uciąg słaby. Ryba niestety nie chciała współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Był ktoś ostatnim czasie na Wiśle ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandaacz Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Czy jest wymagana karta wędkarska ? Gdzie najlepiej nastawić sie na garbusa i szczupaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 karta jest wymagana, nie musisz mieć opłaconej. Jedyny odcinek wart uwagi to odcinek muchowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandaacz Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Czemu nizinny nie jest wart uwagi ? Ile jest teraz wody na nizinnej ? Można pospinnigować/pospławikować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 byłem na Wiśle w zeszły piątek na noc i jedno konkretne branie gdzieś koło 02:00 w nocy z gruntu łowiłem i sandacz się napatoczył 43cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandaacz Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Dzisiaj byłem tylko zobaczyć w Strumieniu, woda stoi, jeden spławikowiec za mostem drogowym. W Drogomyślu przypomina mały, górski potoczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 W dębowcu zaczęli stawy odławiać cała ryba idzie do knajki i ryby schodzą do Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandaacz Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Jakie rybki schodzą ? Gdzie teraz najlepiej nastawić się ze spinem lub spławikiem/gruntem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurempus Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Ja teraz jadę na wisłę.Nie wiecie jak biorą i czy poziom wody juz sie podniósł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Ja teraz jadę na wisłę.Nie wiecie jak biorą i czy poziom wody juz sie podniósł?? Byłeś zdaj relacje też się wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi