Silver Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Witam! Na święta poprosiłem tatę by kupił mi zestaw wędkarski,by zobaczyć czy mi się spodoba to wędkowanie obejrzałem dokładnie cały opis o zestawie i powiedziałem tacie żeby zamawiał,tak też zrobił,paczkę znalazłem pod choinką wszystko otworzyłem byłem uradowany że w końcu mam jakąś normalną wędkę i zestawy. Lecz dzisiaj kiedy pomyślałem sobie że obejrzę tę wędki jeszcze raz (oglądałem je nie raz tyle że tak po prostu z widoku) zobaczyłem na wędce Knight 3,60 m ciężar wyrzutu 60-80 gram,pomyślałem,że to nie możliwe i pamiętałem że na allegro pisało cw.10-30 gram zobaczyłem i miałem rację. Nie chciał bym jej zwracać (jak już coś to w ostateczności) tyle że wiem,że dla początkującego wędkarza ludzie radzą i to większość mały wyrzut więc 10-30 gram jest idealny,ale ten 60-80 gram mnie trochę odstrasza a to szkoda bo już zrobiłem sobie z tą wędka cały zestaw. Więc pomożecie mi ? Bo im większy ciężar do gorzej/trudniej chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 A do jakiego łowienia będziesz używał tej wędki bo nie mogę jej nigdzie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Zapomniałem linka podesłać : http://allegro.pl/zestaw-wedkarski-2x-wedka-pokrowiec-na-prezent-z62-i5119753779.html Ta 3,60 metra akurat na spławik,bo tą krótszą na spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Dasz radę na początek ze spławikiem. Jak Ci się spodoba, to kupisz lepszą, bardziej specjalistyczną wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 No ale będę musiał ją nieźle dociążyć przecież i kupić obciążniki to w sumie nie wiem czy nie zwrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 16 minut temu, Silver napisał: No ale będę musiał ją nieźle dociążyć przecież i kupić obciążniki to w sumie nie wiem czy nie zwrócić Tego typu wędki są znacznie przewymiarowane. Ciężar wyrzutu jest napisany "na oko". Załóż spławik 2,5 grama. Wyważ prawidłowo i jedź nad wodę porzucać. Założę się, że będzie całkiem ok. Tą wędkę możesz też używać do łowienia metodą gruntową. Ale Twoja sprawa- zrób jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Ale jak nie będzie przypadkiem mniej niż 60 gram to rzuty nr bedą gorsze ? A może być splawik 3 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Teraz, Silver napisał: Ale jak nie będzie przypadkiem mniej niż 60 gram to rzuty nr bedą gorsze ? A może być splawik 3 gram Może być 3 gramy. Będą trochę gorsze, ale wystarczające. Załóż spławik i idź porzucaj- choćby na trawniku. Będziesz widział jak to leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Ale na 10 metrów poleci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 13 minut temu, Silver napisał: Ale na 10 metrów poleci ? Powinno, ale jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Ciekawa sytuacja się wydarzyła napisałem do producenta o tym że najprawdopodobniej pomyli wędki zamiast 10-30 gram dali 60-80 gram a okazało się że w fabryce pomylili naklejki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 51 minut temu, Silver napisał: Ciekawa sytuacja się wydarzyła napisałem do producenta o tym że najprawdopodobniej pomyli wędki zamiast 10-30 gram dali 60-80 gram a okazało się że w fabryce pomylili naklejki... Znasz chiński? Tak, z pewnością pomylili naklejki Weź tą wędkę i sprawdź po prostu a nie trać czasu na pisanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krah Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 15 minut temu, tomek1 napisał: Znasz chiński? Tak, z pewnością pomylili naklejki Weź tą wędkę i sprawdź po prostu a nie trać czasu na pisanie... tomkowi puszczaja nerwy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 4 godziny temu, Krah napisał: tomkowi puszczaja nerwy;) Broń Boże... A już z pewnością nie z takiego powodu. Jak zaczynałem, to wszystkiego chciałem spróbować a nie dopytywać się po dwa razy. Dlatego namawiam kolegę do prób na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi