Silver Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Macie jakieś patenty/triki jak zawiązać haczyk w tym przypadku z łopatką? Oglądałem kilka filmów jeden węzeł mi siadł o nawet już dwa przepony zrobiłem ale wychodzi mi to mizernie nie podchodzi mi wiec znacie jakieś triki/patenty a może macie jakieś bardzo łatwe a mocne węzły ? Dodam ze mnie jasny szlak trafia 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Patentów i trików nie ma poszukaj na Youtube filmików wybierz ten co Ci odpiwiada najbardziej i ćwicz do upadłego a wiazanie możesz uznać za opanowane do perfekcji jak Cię zerwą w środku nocy a Ty przypon machniesz po ciemku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Godzinę temu, Silver napisał: Macie jakieś patenty/triki jak zawiązać haczyk w tym przypadku z łopatką? Oglądałem kilka filmów jeden węzeł mi siadł o nawet już dwa przepony zrobiłem ale wychodzi mi to mizernie nie podchodzi mi wiec znacie jakieś triki/patenty a może macie jakieś bardzo łatwe a mocne węzły ? Dodam ze mnie jasny szlak trafia 😉 1. Kupić gotowe przypony 2. Kupić przyrząd do wiązania haczyków. 3. Trenować, trenować, trenować. Do małych haczyków wybrałbym opcję 1, do większych opcję 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Popatrz na wiązanie haczyków z igłą - to ten sam węzeł co standardowy tylko wiązany "od drugiej strony", a igła bardzo ułatwia wiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Godzinę temu, Booryss napisał: Patentów i trików nie ma poszukaj na Youtube filmików wybierz ten co Ci odpiwiada najbardziej i ćwicz do upadłego a wiazanie możesz uznać za opanowane do perfekcji jak Cię zerwą w środku nocy a Ty przypon machniesz po ciemku Ja stwierdziłem, że umiem wiązać haczyki, gdy opanowałem wiązanie haczyków ochotkowych na 15 stopniowym mrozie Masz minutę, żeby zawiązać, potem już nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 19 minut temu, bumtarara napisał: Ja stwierdziłem, że umiem wiązać haczyki, gdy opanowałem wiązanie haczyków ochotkowych na 15 stopniowym mrozie Masz minutę, żeby zawiązać, potem już nie da rady Dobre! Ja od jakiegoś czasu drobne haczyki kupuję zawiązane. 20 lat temu dziwiłem się ojcu, że ma problem z zawiązaniem małego haczyka albo rozplątaniem zestawu a teraz i u mnie już paluszki nie takie zgrabne jak wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2016 To chyba kupie gotowe przypony,bo cieżko sie wiąże haczyk bo o paznokieć sie blokuje i sie poprostu nie da. A są przypony niezakończone kretlikiem tylko poprostu żyłka ? Bo jak patrzę to tylko z kretlikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Wstyd się przyznać ale ja nie umiem wiązać haczyków z paletka, tylko te z oczkiem. Wiec jak kupuje haczyki to albo te drugie albo wybieram właśnie przypony. Ceny są prawie takie same. Wiele osób twierdzi ze nie można ufać węzłom z kupowanych przyponów ale jeszcze mnie nie zawiodły a korzystam z nich już drugi rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 1 godzinę temu, Silver napisał: To chyba kupie gotowe przypony,bo cieżko sie wiąże haczyk bo o paznokieć sie blokuje i sie poprostu nie da. A są przypony niezakończone kretlikiem tylko poprostu żyłka ? Bo jak patrzę to tylko z kretlikiem Oczywiście, że są. 52 minut temu, mlody11 napisał: Wstyd się przyznać ale ja nie umiem wiązać haczyków z paletka, tylko te z oczkiem. Wiec jak kupuje haczyki to albo te drugie albo wybieram właśnie przypony. Ceny są prawie takie same. Wiele osób twierdzi ze nie można ufać węzłom z kupowanych przyponów ale jeszcze mnie nie zawiodły a korzystam z nich już drugi rok. To ciekawe, bo trudniej dobrze zawiązać z oczkiem niż z łopatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Tomku, węzeł bez węzła jest banalny (tylko taki używam z włosem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 21 minut temu, dfq napisał: Tomku, węzeł bez węzła jest banalny (tylko taki używam z włosem) Aaa... Nie pisałeś że do włosa. Zresztą przy węźle bez węzła też można popełnić kardynalny błąd gdyby ktoś się uparł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Jak dla mnie trudniejszy jest ten do haczyka z łopatka. Zawsze byłem "inny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 O 14.04.2016 o 21:15, mikwed1 napisał: Popatrz na wiązanie haczyków z igłą - to ten sam węzeł co standardowy tylko wiązany "od drugiej strony", a igła bardzo ułatwia wiązanie. Zdecydowanie najłatwiejszy i najlepszy sposób wiązania. Grube paluchy czy słabe oczy nie mają znaczenia - najwyżej bierzecie kapkę większą igłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi