Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Cześć,

Ja mam Dragona , podobnego jak w twoim linku, tyle że 820i z hamulcem z tyłu. Od dwóch lat katuje go po kilka godzin minimum 3 razy w tygodniu i do tej pory super. Zastanów się nad hamulcem z tyłu. mi często zdarza się regulować go w trakcie holu. Z przednim jest to troszkę bardziej problematyczne. Reszty propozycji nie testowałem :). Dragona serdecznie polecam.

Napisano
45 minut temu, PPu88 napisał:

Zastanów się nad hamulcem z tyłu. mi często zdarza się regulować go w trakcie holu. Z przednim jest to troszkę bardziej problematyczne. Reszty propozycji nie testowałem :). Dragona serdecznie polecam.

Przedni hamulec jest precyzyjniejszy (ma dłuższy zakres regulacji) od tylnego i rzadko się zapieka czego nie można powiedzieć o tylnych. Sama regulacja to tylko kwestia przyzwyczajenia które bardzo łatwo można zmienić - mi zajęło to jeden dzień i od tej pory już nie używam kołowrotków z tylnym hamulcem. Z resztą przez tylny hamulec straciłem kiedyś wielką rybę...

• 3 weeks later...
Napisano

witam, z tańszych kołowrotków Dragona miałem na łowisku okazję obserwować pracę, oraz samemu nim pokręcić, Magnum FD  40, czyli z przednim hamulcem (występuje w rozmiarach 20, 30, 35 i 40 a z hamulcem RD: 20, 30 i 35).  Posiada 6 łożysk kulkowych ze stali nierdzewnej, szpulę aluminiową i kabłąk aluminiowy. ładnie nawija i przyzwoicie pracuje.

W internecie widziałem cenę za FD 730 już od 140 zł, więc za tę cenę to może kolegów zainteresować (też ma 5 lat gwarancji).

kolowrotek-magnum-fd-dragon.jpg

Napisano

Z wyzej wymienionych osobisicie mam Dragona Viper 820i z przednim i jestem z niego bardzo zadowolony. Zastanawiam sie nad kupnem tej nowej Daiwy Ninja, ale to juz cena troche wieksza niz Dragon. Bawilem sie na sucho i Daiwa naprawde robi wrazenie, niesamowita plynnosc. Niestety brak.opinii po czasie uzytkowania zniecheca - ale jak to mowia ktos musi wyprobowac. Kolowrotkow Mikado nie polecaja.

Napisano

Siema,

Ja polecam i osobiście posiadam Robinsona Sashima FD 310, docelowo chciałem kupić 210 ale doradzono mi by kupić większy rozmiar. Prosta jak budowa cepa konstrukcja. Nieskładana korba - zero luzów. Plecionki się nie boi chociaż nawój nie jest idealny to nie robiły mi się brody.  Złego słowa nie powiem.