badyl01 Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam problem, ostatnimi czasy wyławiam ze stawu martwe ryby, przeważnie są to amury, linki. Dziś zdarzyło mi się wyciągnąć sporego karpia. Są one pokryte takim białym śluzem na całym ciele bądz na fragmentach . U amurów pływających zaobserwowałem na grzbietach plamy wielkości 4-5 cm . Wydaje mi się że jest to pleśniawka chodź mogę się mylić . Proszę o pomoc i czym mogę takie coś leczyć. Rok temu miałem to samo, wszystkie ryby zostały uśmiercone a staw wysypany został wapnem. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 To mi na pleśniawkę nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Nie podoba mi się ten nadmierny śluz na rybach...Nie wiem czasami, czy to nie będzie głód tlenowy...czyli tzw. przyducha, ponieważ jakiś tam wielkich ran czy plam wskazujących na pleśniawkę nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi