Mr Kaczor Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 Witajcie! Drodzy bracia i siostry, zapewne znaczna część z nas jeździ na ryby lub wraca z nich samochodem po ciemku. Ja niestety mam taki problem że przednia szyba mojego samochodu jest nieco porysowana co bardzo utrudnia prowadzenie samochodu po ciemku. Wygląda to tak że samochody jadące z naprzeciwka oślepiają mnie KRÓTKIMI światłami! (refleksy świetlne) ;/ Samochód mam rok, jeździłem tak na ryby ale postanowiłem że coś trzeba z tym zrobić. Może ktoś miał podobny problem? Myślicie że jedynym sposobem jest kupno nowej szyby? ;/ Pozdrawiam Cytuj
filip170 Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 mysle ze tak.najtanszy sposob na zakup szyby +darmowa wymiana to.............................firma pilkington ja do swojego galaxiaka zaplacilem za nowke az 270zl..tak wiec w moim przypadku oplacalo sie dojechac do firmy 100km w edna strone,bo w najtanszym miesjcu w mojej okolicy a obdzwonilem ze 15 firm bylo800zl .dodamjeszcze ze jest to firma ogolnopolska wiec moze jest gdzies w twoim rejonie.powodzenia w szukaniu. Cytuj
Mr Kaczor Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Napisano 4 Czerwca 2016 Ja mam jakieś 150km, ale pierdziele mam gdzieś rok prawo jazdy dopiero cykam się wjechać do Krakowa Jeśli chodzi o mój samochód to na allegro taka szyba do VW Polo 6n kosztuje 190zł + 50zł przesyłka. ;/ Muszę popytać w jakichś lokalnych sklepach/zakładach bo jeśli chodzi o montaż to mój dobry sąsiad się takimi rzeczami zajmuje i zapewne dużo ode mnie nie weźmie Poczytałem trochę w internecie i zdania są podzielone ale z tego co zrozumiałem to polerowanie szyby co prawda może sprawić że rysy znikną ale niekoniecznie zniknie problem załamania światła i mogą się pojawić tzw soczewki. Może ktoś zna takowe firmy na podkarpaciu? Cytuj
filip170 Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 jak uwazasz ale watpie ze znikna po polerowniu.to moze popros kogos eby z toba podjechal Cytuj
Mr Kaczor Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Napisano 5 Czerwca 2016 Popytam jeszcze lokalnie, zadzwonię do tej firmy którą polecasz żeby zapytać o koszty i zobaczymy. Dzięki za skierowanie do nich Cytuj
tomek1 Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Kiedyś pytałem o polerowanie, niby możliwe, ale warsztat ostrzegał, że efekt nie będzie idealny. Cytuj
hanik Napisano 13 Września 2016 Napisano 13 Września 2016 A co proponujecie jeśli chce się szybko sprzedać samochód za gotówkę? Co powiecie o skupach? Też mam porysowaną szybę, a nie mam zamiaru już jej wymieniać :/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi