Mr Kaczor Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Witajcie! Drodzy bracia i siostry, zapewne znaczna część z nas jeździ na ryby lub wraca z nich samochodem po ciemku. Ja niestety mam taki problem że przednia szyba mojego samochodu jest nieco porysowana co bardzo utrudnia prowadzenie samochodu po ciemku. Wygląda to tak że samochody jadące z naprzeciwka oślepiają mnie KRÓTKIMI światłami! (refleksy świetlne) ;/ Samochód mam rok, jeździłem tak na ryby ale postanowiłem że coś trzeba z tym zrobić. Może ktoś miał podobny problem? Myślicie że jedynym sposobem jest kupno nowej szyby? ;/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip170 Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 mysle ze tak.najtanszy sposob na zakup szyby +darmowa wymiana to.............................firma pilkington ja do swojego galaxiaka zaplacilem za nowke az 270zl..tak wiec w moim przypadku oplacalo sie dojechac do firmy 100km w edna strone,bo w najtanszym miesjcu w mojej okolicy a obdzwonilem ze 15 firm bylo800zl .dodamjeszcze ze jest to firma ogolnopolska wiec moze jest gdzies w twoim rejonie.powodzenia w szukaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kaczor Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 Ja mam jakieś 150km, ale pierdziele mam gdzieś rok prawo jazdy dopiero cykam się wjechać do Krakowa Jeśli chodzi o mój samochód to na allegro taka szyba do VW Polo 6n kosztuje 190zł + 50zł przesyłka. ;/ Muszę popytać w jakichś lokalnych sklepach/zakładach bo jeśli chodzi o montaż to mój dobry sąsiad się takimi rzeczami zajmuje i zapewne dużo ode mnie nie weźmie Poczytałem trochę w internecie i zdania są podzielone ale z tego co zrozumiałem to polerowanie szyby co prawda może sprawić że rysy znikną ale niekoniecznie zniknie problem załamania światła i mogą się pojawić tzw soczewki. Może ktoś zna takowe firmy na podkarpaciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip170 Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 jak uwazasz ale watpie ze znikna po polerowniu.to moze popros kogos eby z toba podjechal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kaczor Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Popytam jeszcze lokalnie, zadzwonię do tej firmy którą polecasz żeby zapytać o koszty i zobaczymy. Dzięki za skierowanie do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Kiedyś pytałem o polerowanie, niby możliwe, ale warsztat ostrzegał, że efekt nie będzie idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanik Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 A co proponujecie jeśli chce się szybko sprzedać samochód za gotówkę? Co powiecie o skupach? Też mam porysowaną szybę, a nie mam zamiaru już jej wymieniać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi