nsge Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Witam. Poszukuję echosondy. Sam osobiście nie znam się na tym i proszę o pomoc. Poszukuję sondy na jeziora w okolicach Olsztyna (małe jeziora do głębokości max. 6/7m). Czym się kierować przy wyborze echosondy? Dodam, że nie będzie ona dla mnie i ma być to niespodzianka. Chciałbym się zmieścić do około +/- 1500 pln. Znacie jakieś dobre, polecane i znane sondy? (Dobrze jakby nie były przestarzałe bo ma ona starczyć na lata) Proszę o pomoc. Cytuj
larss1 Napisano 26 Sierpnia 2017 Napisano 26 Sierpnia 2017 Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego odgrzebuje jeden ze starych bo dotyczy tego samego... Szukam pierwszej echosondy do zamocowania na pontonie. Przeznaczenie: szukanie miejscówek do spinningu (górki, ławice drobnicy) i położenia zestawów karpiowych. Mam kilka typów: 1. Piranhamax MAX 4 di 2. Piranha MAX 197c di 3. Hook 4x CHIRP DSI 4. Garmin Striker 4cv (ten GPS mi jest niepotrzebny) Jak widzicie wszystkie są w podobnej klasie i przedziale cenowym (do 1500zl za zestaw). Ktoś miał/ma te echa i jest w stanie coś doradzić? Czy np. zrezygnować z chirp i dsi a wziąć większy ekran? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi