dawidx77 Napisano 11 Października 2016 Autor Share Napisano 11 Października 2016 okonhel ,a moglbys wypowiedziec sie cos na temat battle II ?:) bo salina odpada na pewno,a i tak interesujacy mnie rozmiar jest praktycznie nie do zdobycia na aukcjach w PL, albo nie znam odpowiednich stron gdzie szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Wybacz ale na temat Battle II nie wypowiem się, Nie wypowiadam się o kołowrotkach, których nie mam lub nie miałem w rękach. Z Penna miałem 2 Sargusy (został 4000) oraz mam 2 Slammery 360 i 560. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 dawidx77 z kołowrotków które wymieniłeś wcześniej to mam okumę salinę 40, mam ją od trzech lat i zero problemów. Łowię nią na wodach stojących, na rzekach używam penna slammera 360. Kołowrotki co roku sam konserwuje i może dlatego nie mam z nimi problemu. Na twoim miejscu do gramatury przynęt które wymieniłeś brałbym rozmiar kołowrotka 40. Co do problemu stukania w ryobi zauberze to prawdopodobnie popuściła śrubka mocująca wodzik na końcu ośki, wystarczy praktycznie że ta śrubka troszkę popuści i dochodzi do obcierania jej o główną zębatkę zwłaszcza jest to wyczuwalne pod obciążeniem. Mam ryobi proskayery i taki sam problem miałem w jednym z nich, wystarczyło odkręcić pokrywę i dokręcić tą śrubkę dając troszeczkę kleju do gwintów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidx77 Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Dzieki za pomoc Panowie, bede musial cos zdecydowac wreszcie bo nad wode w przyszlym tygodniu sie wybieram na dluzej Dzieki za odpowiedzi, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidx77 Napisano 29 Października 2016 Autor Share Napisano 29 Października 2016 Panowie kupilem 2 kolowrotki bo nie potrafilem sie zdecydowac Penna Battle 2 - 4000 i Daiwe Freams - 3000. Z Daiwa jest wszystko w pozadku,ale z Pennem nie do konca. Przy szybszym zwijaniu slychac stuki w najwyzszym punkcie polozenia szpuli i w najnizszym. Ktos mial moze podobny problem ,albo wie co moze byc przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi