Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam koleżanki i kolegów :wink:

temat wydawał mi się z poczatku dość prosty jednak po zagłębieniu się z niego doszedłem do wniosku że warto zapytać...
Otóż wspólnie z kolegą chcemy wybrać się na 3 dniową wyprawę na ryby (głównie grunt - biała ryba) ogólnie braliśmy pod uwagę dwa kierunki
- Mazury - i tu padło na łowisko specjalne http://www.wersminia.pl/
lub,
- Solina i tu pole namiotowe w okolicach miejscowosci Chrewt lub Wołkowyja

Pytania/wątpliwości 
1. Czy znacie łowisko wersminia? czytałem trochę na forum opinie są różne jednak głównie pozytywne.. może był tam ktoś już w tym roku? Można tam spokojnie rozbić namiot gdzieś blisko wody i spokojnie siedzieć?
2. Czy ktoś z Was łowił w ww. okolicach nad Soliną? wrażenia + pytania powyżej, może znacie jakies ciekawe miejsca? :wink:
3. i o to pytanie głównie chodzi :wink: Może ktoś z Was jest w stanie polecić dobre (i mam tu na myśli obfite w rybę) łowisko specjalne, nie chodzi mi o stawy hodowlane raczej o zadbane i zarybiane łowisko... powiedzmy w promieniu max 200-300 km od Lublina? Zalezy Nam na spokojnej okolicy bez kąpielisk i komercyjnych hitów :wink: Namiot, ognisko, grill, piwko i łowienie ryb przez 3 dni :wink: 

Z góry dziękuję za pomoc 

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Tak jak kolega wyżej pisał, Solina latem jest ryzykowna. Możesz trafić na weekend, gdzie nie doczekasz się brania, a może trafić tak, że po 1 dniu będziesz miał dosyć łowienia :)

Napisano

Jak Cię ciągnie nad Solinę to możesz wynająć domek nad Soliną ale jezdzić nad San za pstrągiem. Jak nie mogłem połowić na Solinie w lato to tak zrobiłem. Sprawdz  tylko w informatorze jakie przepisy obowiązują na poszczególnych odcinkach Sanu.