iwan Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Czesc, planuje wybrac sie na pierwsze wedkowanie od kilku lat i zobaczyc czy mi sie to podoba i czy sie wkrece. Potrzebuje pomoc w doborze zylki, haczyka i splawika. Lowisko to jezioro Tuchomskie w woj. Pomorskim, generalnie z tego co wiem to drobnica. Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj
okonhel Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Żyłka główna 0.16 mm przypon 0,12 mm powinna wystarczyć na ewentualne niespodzianki jeśli piszesz że tam drobnica. Haczyk - proponuję coś z Gamakatsu czy Ownera z długim trzonkiem, rozmiar 12-10. Co do spławika to nie napisałeś jaką wędką będziesz łowić. Jeśli na bacika to 1,5 - 2 gr powinien być ok z cienką antenką. Jeśli odległościówką to spławik typu waggler 2=2 gr. 2=3 gr jeśli będą w sklepie wstępnie dociążone albo 4-5 gr maks. Trochę podałeś mało szczegółów - czy będziesz łowił z pomostu i blisko niego czy z brzegu itp. Jak głębokość łowiska... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi