Umberto Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Witam po długiej przerwie serdecznie. Od dwóch lat pracuje w Holandii, a dokładnie w Amsterdamie. Jak wiecie pełno tutaj kanałów i fajnych jezior. Po długich namysłach postanowiłem że pójde kupię kija i przybory i wybiorę się na ryby. Niedaleko mnie jest fajne duże jeziorko, które się łączy z wieloma kanałami, zresztą za oknem moim ze 50 metrów też jest kanał i aż się chciałoby tam zarzucić kija. Mam takie do was pytanie, co w takim zwykłych kanałach mogę sie spodziewać za ryb? Myślałem o nocce i ciekawi mnie czy są tutaj sumy i węgorze. Może ktoś więcej wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jax1978 Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Z racji tego że mieszkam w pobliżu Holandii minimum raz w tygodniu jestem na rybach w okolicach miejscowości Maasbracht, Herten, Roermond - dużo wody kanały jeziora rzeki do wyboru do koloru w zależności kto w czym gustuje zawsze znajdzie odpowiednie miejsce dla siebie Jeżeli chodzi o ryby to jest i to sporo i sporych sztuk - np trudno złowić szczupaka który ma mniej niż 70cm okonie średnie to od 40 do 50 cm mój rekord to 57cm. Jest kilka miejscówek na suma ( na razie tylko jeden 170cm ale to nie Hiszpania ) węgorz i oczywiście sandacz. Jeżeli chodzi o białą rybę to trafiają się ładne sztuki. VisPas - licencja/pozwolenie/karta wędkarska - w jednym - pozwala na łowienie praktycznie we wszystkich wodach Mass w tym rejonie. Koszt dla osoby która przedłuża VisPas na 2017 rok to: VisPas - 37e - pozwala łowić od wschodu słońca do 1 godziny po zachodzie słońca maksymalnie na 2 wędki Łowienie nocą - 11e - pozwala łowić całą dobę oraz "rozbijać obóz" Trzecia wędka - 25e - chyba nie trzeba wyjaśniać Większość złowionych ryb można zabierać (max 2 sztuki) ALE w DOBRYM ZWYCZAJU jest wypuszczanie złowionej ryby. Można także kupić tygodniowe pozwolenie które kosztuje 15e W najbliższym czasie postaram się dodać kilka fotek ryb z tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredik331 Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 Może jest ktoś chętny na wspólne łowienie.Okolice Venlo, Roemond. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apahacz Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Witam! a Czy jest ktoś kto łapał w Europorcie bądź na kanale Empel-Veghel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi