elbow Napisano 7 Lipca 2016 Napisano 7 Lipca 2016 Witam, Czy ktoś z forumowiczów próbował już swoich sił w Grecji? Jadę na wakacje do Grecji w połowie października i chętnie bym usłyszał jakieś podpowiedzi praktyków. Byłem 4x w Chorwacji i 3x nie miałem efektów. Natomiast za czwartym razem odpowiednio się przygotowałem i w tydzień kilkanaście ładnych kongerów i węgorzy udało się wieczorami wyholować. Łowiłem na części kalmarów i myślę, że w Grecji też bym od tego zaczął, ale może macie jakieś inne sugestie. Pozdrawiam. Cytuj
pigularz Napisano 11 Lipca 2016 Napisano 11 Lipca 2016 Cześć, Rok temu próbowałem wędkować z plaży, wziąłem lekki spinning i to był błąd. Na 10 cm pikera miałem jedno branie które przy 0.25 żyłce zaraz się skończyło Dopiero zaprzyjaźnienie się z grekiem i wspólny wypad wieczorem dał rezultaty. Łowienie na grunt 3,5 mertową wędką nie jest moim ulubiona metodą, ale skuteczną. Obciążenie to 80-100 gram a jako przynęta służyły robaki wykopane wcześniej z piasku na lini wody. (takie fajne rosówki tylko że z nóżkami Podobno na paski kalmara też da się tam złowić ale robaki z plaży są tańsze Po 22:00 brania były co 10 min i do północy udało się złowić z 20 rybek. Głównie małe Dorady i Okonie morskie w wielkości 20-30 cm. P.s Za dwa tygodnie wybieram się do Chorwacji z grubym spinem coś polecisz?? brać plecionkę czy grubą żyłkę?? co z przynęt?? No i najważniejsze pytanie, jak jest z zezwoleniem na wędkowanie z plaży?? w Grecji nie trzeba mieć jest limit dobowy złowionych ryb 5 kg. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi