elbow Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Witam, Czy ktoś z forumowiczów próbował już swoich sił w Grecji? Jadę na wakacje do Grecji w połowie października i chętnie bym usłyszał jakieś podpowiedzi praktyków. Byłem 4x w Chorwacji i 3x nie miałem efektów. Natomiast za czwartym razem odpowiednio się przygotowałem i w tydzień kilkanaście ładnych kongerów i węgorzy udało się wieczorami wyholować. Łowiłem na części kalmarów i myślę, że w Grecji też bym od tego zaczął, ale może macie jakieś inne sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Cześć, Rok temu próbowałem wędkować z plaży, wziąłem lekki spinning i to był błąd. Na 10 cm pikera miałem jedno branie które przy 0.25 żyłce zaraz się skończyło Dopiero zaprzyjaźnienie się z grekiem i wspólny wypad wieczorem dał rezultaty. Łowienie na grunt 3,5 mertową wędką nie jest moim ulubiona metodą, ale skuteczną. Obciążenie to 80-100 gram a jako przynęta służyły robaki wykopane wcześniej z piasku na lini wody. (takie fajne rosówki tylko że z nóżkami Podobno na paski kalmara też da się tam złowić ale robaki z plaży są tańsze Po 22:00 brania były co 10 min i do północy udało się złowić z 20 rybek. Głównie małe Dorady i Okonie morskie w wielkości 20-30 cm. P.s Za dwa tygodnie wybieram się do Chorwacji z grubym spinem coś polecisz?? brać plecionkę czy grubą żyłkę?? co z przynęt?? No i najważniejsze pytanie, jak jest z zezwoleniem na wędkowanie z plaży?? w Grecji nie trzeba mieć jest limit dobowy złowionych ryb 5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi