Camper121 Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Witam jakie przypony na jakie ryby zbyt duzo sie naczytałem o tym wiec juz sie całkowicie pogubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 3 godziny temu, Camper121 napisał: Witam jakie przypony na jakie ryby zbyt duzo sie naczytałem o tym wiec juz sie całkowicie pogubiłem Jakbyś tak doprecyzował swoje pytanie byłoby łatwiej CI odpowiedzieć. Inne przypony stosuje się do łowienia ryb drapieżnych, zaś inne do łowienia ryb spokojnego żeru i tutaj też będą podziały w zależności na jakie ryby będziesz się nastawiał. Napisz więc jakie ryby chcesz łowić i na pewno podpowiemy Ci jakie powinieneś wiązać przypony. Przy wiązaniu należy także uwzględnić model haczyka, materiał przyponowy i techniki prezentacji przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camper121 Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Chodzi mi o ryby drapiezne poniewaz bede łowił na spinna. Np. Szczupak, okoń,boleń itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Na szczupaka stalowe. tytanowe i gruby fluorocarbon. Wolframowe szczupaki często przecinają i łatwo się odkształcają. Zwracaj uwagę przy zakupie przyponów na agrafki - odrzucaj wszystkie które mają agrafki z blaszką i ze zbyt cienkiego drutu. Agrafka powinna być mocna i wygięta z jednego kawałka drutu . Na szczupaka stosuj przypony długości od 30 cm w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camper121 Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 A inne normalny przypon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Jakie inne ? Chciałeś przypony na drapieżnika to masz powyżej jakie się stosuje a jakich unikać. Te przypony stosuje się łowiąc szczupaki lub łowiąc inne ryby w miejscach gdzie szczupaki występują. Na sandacze czy okonie przyponów nie stosuje się bo nie przecinają żyłki czy plecionki ale jak jest zagrożenie braniem szczupaka to lepiej założyć niż stracić rybę z przynętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi