Malar Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Witam wszystkich. Od niedawna postanowiłem wrócić do wędkowania, i tu zwracam się z prośbą o pomoc w doborze sprzętu. Szukam wędki i kołowrotka, ważne żeby był to lekki zestaw. Wędkuję amatorsko raczej nic dużego. Cytuj
okonhel Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Skoro dokonałeś tak lakonicznego wpisu to nie spodziewaj się dobrych podpowiedzi. 1. Na jakim łowisku masz zamiar wędkować? (jezioro, zbiornik zaporowy, mała rzeka nizinna, duża rzeka nizinna, wody górskie) 2. Jaką metodą masz zamiar wędkować? (gruntowa, spławikowa, spinning, sztuczna mucha,inne) 3. Ile masz zamiar wydać na taki zestaw ? (wędka + kołowrotek) 4. Jakie ryby chciałbyś łowić? (ewentualnie jakie sa w akwenie w którym zamirzasz zacząć). Im więcej napiszesz szczegółów tym bardziej precyzyjne będą porady bo po takim wpisie jaki zrobiłeś to ktoś napisze post w stylu "Mam taki zestaw.... i jestem zadowolony". Cytuj
Malar Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 Mam zamiar łowić na jeziorze. Medotą spławikową. Ile wydać ? ciężko powiedzieć, myślę że w okolicach 300 wystarczy na jakiś porządny zestaw? Ryby do łowienia, płoć, okoć, leszcz itp. Cytuj
Ras al Ghul Napisano 29 Sierpnia 2016 Napisano 29 Sierpnia 2016 Na rybki płoć okoń leszcz w zupełności wystarczy 300zł. Poleciłbym odległościówkę. Np Robinson Kinetik Match 8-20g 4,2m i do tego kołowrotek FD VDE Match. Płytka szpula i duże przełożenie pozwoli na dalekie wyrzuty i szybki hol Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi