Skixd Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam, Otóż szwagier ma staw 0,5h. Staw jest cały zarośnięty trzciną, dosłownie. Jedyne miejsca w których można łowić, to mostki początek stawu, środek i koniec. Staw jest zarybiony karpiami(2 lata temu ok 100-150 karpi po 600g-800g, w tym roku ok 130 szt narybku 8-15cm, karasiami, linami, amurami w tym roku również narybkiem 15cm ok 40szt, szczupakami. W tamtym roku zacząłem tam łowić i łowiłem tylko na kukurydzę i tylko nęciłem kukurydzą. Wyławiałem sporo karpi czasem przy jednej zasiadce ok 8szt. W tym roku totalna padaka ;/ Od maja dopiero 2 karpie złowione. Nie łowię sam, ale z braćmi, więc czasem nawet na 6 wędek(spławik, grunt). Łowimy w tym roku na ciasto od lipca, ponieważ udało nam się złapać po jednej sztuce karpia, lina, karasia i ciągneliśmy amura 10-15kg(pojawił nam się przy brzegu, ale zerwał się). Jezdze rano/wieczorem. Opisałem wszystko dokładnie, aby ktoś doradził mi co mam zrobić, zmienić. Dlaczego ryby nie biorą? Czasem jestem codziennie i nic większego jak płotki.. Proszę o pomoc/rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Zanęć i spróbuj łowić w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skixd Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2016 W takim razie czym najlepiej nęcić i na co łowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 2 godziny temu, Skixd napisał: W takim razie czym najlepiej nęcić i na co łowić ? Jak były efekty na kukurydzę, to próbuj tak samo, ale zmień porę na nocną. Jeśli to nie pomoże, to kombinuj z przynętami- czerwone i białe robaki, ziemniak, pellet itd. Pytanie niby dziwne, ale... Jesteś pewien, że te ryby ciągle tam są? Sprawni kłusownicy taki stawek są w stanie w jedną noc oczyścić z rybostanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skixd Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Przewaznie lowie od 5-9 rano albo od 20-1 w nocy. W sumie, to nie ma dnia, ze nie zlapie lina. Łapie same liny po 2-3 (30cm). Tez o tym myslalem, ze ktos jesienia tamtego roku lub wiosna tego roku wylowil. Tak wiem, ale to jest staw w lesie, ktorego nie widac, wiec raczej nikt o nim nie wie. Staw jest od 15 lat i nigdy klusownikow nie bylo. Jest możliwość, aby klusownicy oczyscili staw, jesli jest tak obrosniety? Teraz zaczalem lowic na czerwonego robaka i znowu liny. Ciasto/kukurydza/robak=liny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skixd Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Nawet jesli, to dlaczego nie bierze nawet narybek karpia, kroczek karasia(ktory brał w maju)ktory wpuscilem w tym roku w kwietniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1967 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Witaj. Napisz gdzie ten staw i sprawdzimy czy faktycznie nie ma brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skixd Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Tak, to najlepszy sposób na sprawdzenie, przyprowadzic doświadczonych wedkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1967 Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia [URL=https://matchnow.life]Womans in your town[/URL] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1967 Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia [URL=https://datingnow.site]Prettys Girls in your city for night[/URL] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi