WędkarstwoPasja Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam. Mam pytanko czy wędka i kołowrotek podane poniżej są dobre na początek zabawy łowienia z gruntu? Mówimy tu o lekkim łowieniu na grunt. Nastawiam się na ryby max 2 kg Wędka : http://allegro.pl/wedka-jaxon-arcadia-tele-trip-3-60m-10-30gr-gratis-i6153558280.html Kołowrotek : http://allegro.pl/kolowrotek-6-lozysk-na-spinning-splawik-szpula-i5278021360.html Jeśli nie to poproszę o propozycje na inne wędki i kołowrotki w tym przedziale cenowy (ok 100 zł za te dwa produkty) Z góry dziękuje za wszystkie propozycje i odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaku Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 na gruncik to już lepiej te http://allegro.pl/wedka-mikado-golden-lion-ultra-feeder-330-100g-i6012958102.html http://allegro.pl/jaxon-arcadia-feeder-330-cm-40-90-g-dobra-cena-i6311962835.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Do łowienia z gruntu nada się każde wędzisko , także ''kij spiningowy'' jeśli masz zamiar łowić na stawie czy jeziorze , wtedy jako sygnalizator brań dajesz ''małpkę'' (styropianowa bojka'' ) jeśli łowił byś na rzece to wtedy musisz obserwować szczytówkę , która musi być delikatna jak w wędce typu picker , chociaż jak walnie kleń , to i wędkę może wciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WędkarstwoPasja Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Zapomniałem dodać że zależy mi aby wędka była teleskopowa co ułatwi mi transport w plecaku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaku Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 poszukaj czegoś z większym CW ciężarek np 20g a jak na rzekę to więcej plus to co w koszyczku i może się zrobić i z 90g (ja będzie w środku ciężkie ciasto). Taka z CW 30g pewnie wytrzyma więcej niż te 30g ale szkoda ryzykować i szybko połamać kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Są też wędki składane typu travel np. Mikado DaVinci spin travel z dwoma wymiennymi szczytówkami - no ale kosztują więcej ja sobie nią chwalę jak również teleskop Mikado Purple Rain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WędkarstwoPasja Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2016 A jakieś propozycje na wędki teleskopowe w większym CW? A kołowrotek dobry dobrałem? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i czekam na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaku Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Moim skromnym zdaniem kołowrotek za mniej niż okolice 100zl to zakup jednorazowy, idź do sklepu metalowego i zobacz ile kosztują np jakieś koła zębate czy pojedyncze łożyska. Coś co kosztuje 50zl lub mniej musi być z szajsemtalu co nie wytrzyma za długo, niestety ale pewnych rzeczy nie da się zrobić dobrze i tanio. To tak jak byś wsadził do auta amortyzatory za 30zl i po 10000km byś się dziwił że amory nie trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WędkarstwoPasja Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WędkarstwoPasja Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2016 a istnieje jakaś wędka teleskopowa nadająca sie na feeder z większym CW? Wybaczcie jestem żółtodziób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Zamierzasz łowić w morzu Mam feeder Mikado Golden Bay do 150cw. wyrzutu a nie mam koszyczka cięższego jak 40g nie wiem może się nie znam ,ale nie widziałem aby ktoś łowiąc rzucał koszykiem na 100m po to się nęci aby przyciągnąć rybę do siebie , a nie rzucać na drugi brzeg nastawiając się na płotkę , łapiesz delikatnie a nie kijem od szczotki , jeśli nastawiasz się na wielgachne karpie , to nie stosujesz delikatnego wędziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaku Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 tutaj masz taką samą jak z twojego postu ale z większym CW http://allegro.pl/wedka-jaxon-arcadia-tele-trip-3m-20-60gr-gratisy-i5374748136.html Co do transportu ten teleskop ma 60cm złożony więc nie widzę za bardzo różnicy mieczy 60cm a 100m przy wędzisko składanym a nie teleskopowym, i jednego i drugiego do torby nie wsadzisz i musisz nieść w reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Wedke do reki jak ma zamiar lowic na jedna lub do pokrowca. Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi