Paweł Rusa Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Zamierzam kupić wędkę do połowu gruntowego drapieżników ale kompletnie nie wiem jaką. A kołowrotek z jaką szpulą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaku Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Nie wiem jak inni ale ja na martwą rybke/rosówki z gruntu (sandacz, węgorz) czy na żywca czyli klasyczna bomba (szczupak) używam spiningu 2,75m o cw 10-30g z kołowrotkiem o wielkości 2500 a na nim plecionka 0,16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krah Napisano 5 Września 2016 Share Napisano 5 Września 2016 Ja używam klasycznych karpiówek czy to na spławik, z "żywcem" czy na martwą, bądź rasówkę, klasyczny karpiowy kijek o długości 3,60, 3,90 do tego jakiś kołowrotek z wolnym biegiem co ułatwia nieco łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 5 Września 2016 Share Napisano 5 Września 2016 Proponuję karpiówkę, 3lbs lub 3,25lbs, długość 3.6 lub 3.9 najlepiej w dwóch składach, ale może być też w trzech jeśli masz kłopot z transportem. Kołowrotek kup zwykły bez wolnego biegu, według mnie niepotrzebny gadżet, ja otwieram kabłąk i jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi