WędkarstwoPasja Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Witam. Mam pytanie. Znacie jakieś sprawdzone przepisy na ''suchą zanęte'' chodzi mi o to żeby wszystkie składniki były suche a nie typu NP. Gotowane ziemniaki. Aha najlepiej żeby w skład zanęty nie wchodziły składniki typu ''atraktor'' albo ''pieczywo fluo'' same naturalne składniki takie jak ''bułka tarta'', ''pszenica'' wszystko łatwo dostępne i w miare tanie. Z góry dzięki za wszystkie przepisy i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Znalezione w necie, ale jeszcze nie próbowałem. Wybrałem te, które mnie interesowały, ale polecam poszukać w necie innych. Zanęta karasiowa 2 części prażonej kaszy kukurydzianej, 2 części otrąb, 1 część maki kukurydzianej, 1 część prażonej bułki tartej, 1 część sucharów, 0,5 części biszkoptu Zanęta linowo-karasiowa 30% bułka tarta 25% kasza kukurydziana 20% otręby 10% słonecznik 7% cukier puder 5% płatki owsiane 2% goździk 1% wanilia Zanęta na karaski 1,5 części bułki tartej 0,5 części mąki kukurydzianej 0,5 części kaszy kukurydzianej 1 część zmielonych płatków owsianych 0,2 części cukru A z "prawie" suchych, ale wypróbowanych: Gotowany pęczak z miodem (karaś-lin): Na 6 szklanek wrzącej wody wsypać 2 szklanki pęczaku. Gotować mieszając od czasu do czasu max. 10 min. W czasie gotowania dodać 2 łyżki stołowe miodu. Po zostawić w garnku na 3-4 godziny. Gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WędkarstwoPasja Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Dziękuje wypróbuje pszenice z miodem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi