kamil wendkarz Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Jakiej grubości plecionki użyć na spining na szczupaka sandacza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 To zależy na jakie potwory się nastawiasz ja nie złowiłem większego szczupaka jak 2 kg. a sandacza nigdy - tu gdzie łowię nic większego nie ma dlatego też wędkę mam do 12g.cw. a plecionkę mam 0,8 , jak łowię na żyłki to 0,20 to max. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Kol. Kamil - jeśli masz w łowisku dużo zaczepów to raczej mocniejsza linka by jak nie da się odstrzelić zaczepu próbować wyprostować hak główki jigowej czy kotwiczkę. Jeśli nie ma zaczepu, jeśli musisz daleko rzucać - to cieńsza plecionka. Osobiście na szczupaki czy sandacze używam plecionek od 0,10 mm do 0,14 mm w zależności od łowiska (oczywiście średnica plecionki to rzecz mocno dyskusyjna...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi