WędkarstwoPasja Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Witam. Ostatnio zainteresowałem się robieniem spławków ale nie stać mnie żeby na każdy spławik wywalić 1 tubke Super Glue gdyż w jednej tubce jest tego kleju bardzo mało. Mam do was pytanie czy znacie jakiś tańszy zamiennik oto właśnie kleju jak tak to gdzie go kupić np. w Castoramie (ważne żeby nie przez internet) Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 ja kupuje kleje typu kropelka, super glue itd na giełdzie - 1 zł za tubkę, a standardowo w plecaku woziłem lakier do paznokci (nie jestem homo), który klei i chroni przed woda - jak jakieś złamanie, uszkodzenie spławika to w minutkę można podkleić bez zmieniania zestawu. Nie wiem po co Ci klej do spławików, w jakim celu - w wędkarstwie używałem też kleju na gorąco - pistolet jakieś 20-50 zł + kleje, kiedyś używałem też żywicy epoksydowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WędkarstwoPasja Napisano 19 Września 2016 Autor Share Napisano 19 Września 2016 Właśnie znalazłem na Allegro 12 tubek kleju za 5,99 chyba się pokuszę a jednocześnie ciebie posłucham Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Można kleje typu kropelka (bodajże to są cyjanoakryle) kupić w większych opakowaniach jeśli chcesz kleić w domu. Wtedy starczy na dłużej a i są patenty aby nie wysychał. Na jb pisali w jaki sposób to zrobić, ale musiałbym poszukać bo teraz dokładnie nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Tak - kropelka to klej cyjanoakrylowy. Patent na używanie większych opakowań znajdziesz również na tym forum http://haczyk.pl/forum/topic/1161-abc-woblerarstwa/?do=findComment&comment=263123 A tak z ciekawości - w jaki sposób zużywasz tubkę na spławik? Na samo klejenie, czy używasz go jako lakieru/impregnatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Osobiście robiąc spławiki używałem przezroczystego Poxipolu -starczał na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi