adriun02 Napisano 4 Października 2016 Share Napisano 4 Października 2016 Witam, chciałbym kupić jakąś tanią wędkę lub zestaw. Trochę czytałem, ale jestem nie kumaty i może ktoś indywidualnie wytłumaczy mi jaką tanią wedkę kupić. Mam zamiar łowić na spławik, przy czym nie mam pojęcia jakie akcesoria do tej wędki kupić i na co łowić. Wiem że były już takie tematy, aczkolwiek byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź, nawet tą negatywną Uprzedzając mam 14 lat i nie wiem czy mi się to spodoba dlatego maksymalny budżet gdzieś w granicach 80 zł (może trochę wiecej) na cały komplet. Jeżeli ktoś udzieli innych cennych porad napewno skorzystam Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Najlepiej znajdź coś na Allegro jakiś zestawik na początek zobaczysz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Owszem za 80zł. można już kupić jakiś tani zestaw dla początkującego, nawet używany nie warto inwestować od razu sporo kasy ,skoro nie wiemy czy nam się to hobby spodoba wszak w dzisiejszych czasach można ''powędkować'' w grze komputerowej sam grywam w ProPilkki Ja bym jednak poczekał do wiosny i w tym czasie dozbierał kasy i podszkolił się w teorii - a dlaczego? po prostu ryba zbiera już się na zimowiska i tak jak u mnie na rzece nic już nie ma oprócz szczupaka którego ciężko jest namierzyć chociaż woda niska - wczoraj przez cały dzień nic nie złowiłem mimo fajnej pogody , więc jeśli zaczniesz teraz to być może tak jak u mnie nic nie złowisz i po prostu się zniechęcisz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi777 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Ja bym proponował bata na początek z spławikiem. Zaoszczędzisz na kołowrotku. A kupując tani kołowrotek pewnie nie będziesz z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszJ Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Na początek to ja proponowałbym kupić cały jakiś tani zestaw, na przykład coś jak to http://kolowrotki.sklep-outlet.pl/outlet-vidaxl-zestaw-do-wedkowania-62-elem-wedka-kolowrotek-i-podbierak-1-6-m-8718475932536.html. Jak już się "wkręcisz" w wędkarstwo to możesz sukcesywnie wymieniać sprzęt na lepszy i droższy Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi