Grey Owl Napisano 25 Maja 2006 Napisano 25 Maja 2006 Szukam mało uczęszczanej przez ludzi wody (nie rzeki czy sztucznego stawu) najlepiej PZW i raczej w wielkopolsce lub w bezpośrednim jej sąsiedztwie. Miejsca w którym przez ok. tydzień mozna by sie skupić tylko i wyłącznie na wędkarstwie, ale jednocześnie nie mieć problemów z kupnem na miejscu podst. artykułów żywnościowych, zanęt (w sumie może byc pęczak, pszenica, kukurydza itp. nic szczególnie wyszukanego). Generalnie znam sporo takich jeziorek z tym że moje wojaże na nie z powodu raczej samotnych wypadów ograniczają sie do 2-3 dni czyli czasu na jaki starcza mi to co zabrałem ze sobą. Po prostu nie chce mi sie pakowac całego ekwipunku i jechać ileś tam kilometrów by kupić np. chleb a zostawić sprzętu samego też nie mam ochoty. Moze ktoś zna takie miejsce ewentualnie jakieś niedrogie gospodarstwo agroturystyczne, leśniczówke itp. nastawioną głównie na wędkarzy (również pojedyńczych ).
Darkman Napisano 9 Grudnia 2006 Napisano 9 Grudnia 2006 Jestem z woj. Wlkp chciałbym się dowiedzieć czy zna ktoś jakiś jeziora w okolicach poznania lub gdzieś w oddali, chciał bym wiedzieć dlatego że nie dawno przeprowadziłem się do poznania i nie bardzo wiem gdzie są tu jakieś jeziorka....Prosze o pomoc
Gość wobler129 Napisano 9 Grudnia 2006 Napisano 9 Grudnia 2006 Darkman jak możesz to przyjedź latem - w wakacje - do Trzciela - oko 80km. od Poznania. Prawdziwe Eldorado okonia
Darkman Napisano 9 Grudnia 2006 Napisano 9 Grudnia 2006 Ooo bardzo chętnie a mniejwięcej możesz napisać w którym kierunku od poznania...
tomek1 Napisano 9 Grudnia 2006 Napisano 9 Grudnia 2006 Darkman jak możesz to przyjedź latem - w wakacje - do Trzciela - oko 80km. od Poznania. Prawdziwe Eldorado okonia Ty tak wszyskich nie spraszaj, bo jak się zjadą to będzie po eldorado Albo odwrotnie załóż firmę i organizuj "Wycieczki Wędkarskie z Woblerem"
Gość wobler129 Napisano 9 Grudnia 2006 Napisano 9 Grudnia 2006 Trasą A2 jedziesz w kierunku Świecka. Trzciel jest około 30km. za Pniewami
Darkman Napisano 9 Grudnia 2006 Napisano 9 Grudnia 2006 Aaaaa to juz wiem latem się tam wybiore. Dzieki za rade.
Gość wobler129 Napisano 9 Grudnia 2006 Napisano 9 Grudnia 2006 latem się tam wybiore. Dzieki za rade jak bedziesz znał datę dokładną to daj znać umówimy się Ja w wakacje jestem tam codzień po 5-8godz.
Darkman Napisano 9 Grudnia 2006 Napisano 9 Grudnia 2006 Ok spox dam znać, jak ja jade na rybki to zazwyczaj jestem po 12, 13 godz. nawet jeśli nic nie bierze, Jutro się wybieram na jezioro POTACHY nie daleko zaniemyśla...
wedkarzyk Napisano 21 Grudnia 2006 Napisano 21 Grudnia 2006 Darkman Moze te informacje ci troszke pomoga Jezioro Dzwonowskie,gospodarzem wody jest PZW Poznan Podobno jest doskonalym miejscem polowow szczupaka na spining w pierwszych dniach maja oraz od polowy pazdziernika do konca sezonu.Warto zapolowac tez na lina,ploc,leszcza i wzdrege.Mozna tez polapac karpia,wegorza oraz sandacza,ktorego nie ma wiele ale jak sie zlapie to porzadny. Dojazd: z szosy Poznan-Skoki nalezy skrecic na Rejowiec w okolicy stacji PKP w Slawie WLKP.a nastepnie kolo osady Slawica lesna droga dojechac na wschodni brzeg jeziora. Jezioro Gackie ten sam okreg w Poznaniu Jezioro od wielu lat jest intesywnie zarybiane wiec nie ciezko o rybe Karp,lin,amur,karas,ploc i duzy wegorz.Dobre lowisko szczupaka. Co wazne oba jezira leza nie daleko siebie wiec jak nie na jednym to drugim! Jezioro Strzeszynskie Mozna zlapac:sieje i sielawy,wegorze,okonie,szczupaki,karpie,liny,leszcze,plocie i wzdregi z ludki mozna polapac wyrosniete szczupaki i okonie. Nad jezioro dojedziemy droga Poznan-Strzeszyn Niestety nie powiem gdzie trzeba placic za lapanie i czy trzeba placic bo nigdy tam nie lowilem ale mam zamiar sie wybrac na ktores z nich w przyszlym roku. Jezeli wody naleza do PZW to tylko brac kije i jazda.
Bond Napisano 22 Grudnia 2006 Napisano 22 Grudnia 2006 Jezioro Bytyń ,Całe pojezierze Sierakowsko-Międzychodzkie,oraz tak jak pisze Wobler okolice Trzciela,wody rewela!!!!
Gość wobler129 Napisano 22 Grudnia 2006 Napisano 22 Grudnia 2006 O wkońcu ktoś z moich okolic Nie wiem gdzie jest Trzcielanka, ale napewno blisko mnie - tak myślę po nazwie Dziś lub jutro jeszcze się dowiem gdzie to jest
Bond Napisano 22 Grudnia 2006 Napisano 22 Grudnia 2006 O wkońcu ktoś z moich okolic Nie wiem gdzie jest Trzcielanka, ale napewno blisko mnie - tak myślę po nazwie Dziś lub jutro jeszcze się dowiem gdzie to jest To jest Trzcianka , mała wioska w trójkącie Opalenica ,Lwówek, Duszniki.
dojczer Napisano 26 Stycznia 2007 Napisano 26 Stycznia 2007 Witam wszystkich Chciałbym się coś dowiedzieć na temat: jeziora "Małpińskie Wilekie", leżącego w miejscowości Mełpin, powiat śremski, gmina Dolsk, woj. wielkopolskie, tz. jaka max. głębokość, jakie ryby, roślinność, itp, itd.. z góry dziękuje :)
dojczer Napisano 28 Stycznia 2007 Napisano 28 Stycznia 2007 Witam, czy ktoś mógłby mi opisać kilka jezior z tego fragmentu mapy || || || \/
JanMarkowski Napisano 13 Lutego 2007 Napisano 13 Lutego 2007 A ja zwpraszam nad Jezioro Lubiatówko około 60 km od Poznania, jadąc na Śrem. W pobliżu Jezioro Dolsk, Krzywiń, Brzednia). Nawet nocleg da się załtawić nad jeziorem.
wedkarz1991 Napisano 16 Lutego 2007 Napisano 16 Lutego 2007 Ja tam polecam Anastazewo. Woda super czysta kilka metrów a widać dno! I drapierznik spory. Ostatnio byłem tam kilka tygodni temu i wyciągnąłem 4,4kg szczuca.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.