Algeroth82 Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Witam, zazwyczaj lowie na Odrze oraz jej starorzeczach, lowie to na chwilę obecną zbyt duże słowo, bardziej się uczę Spinningu. Zamierzam kupić Plecionke z tytułu postu i zastanawiam się jaka grubość plecionki wybrać. Niestety poznaje dopiero łowiska i często mam zaczepy, a na zylce często kończy się na stracie Przynęty... Jaka grubość polecacie? (lowie na gumy 6-10 cm z głowkami 5-12 gram na wedce o cw 5-20 g). Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj
Mirekwaw Napisano 27 Listopada 2016 Napisano 27 Listopada 2016 nie próbowałbym większych niż 0,14, zależy też na co się nastawiasz, okonie, szczupaki, bolenie sandacze, Cytuj
DAWID Napisano 28 Listopada 2016 Napisano 28 Listopada 2016 0,14 - 0,16 będzie optymalnym wyborem. Dla początkującego poleciłbym nawet grubszą średnicę. Jednak tak małymi przynętami, wędkowanie takową będzie mało komfortowe. Cytuj
Mirekwaw Napisano 29 Listopada 2016 Napisano 29 Listopada 2016 No tak, przecież też zależy, niech sobie chłopak wystartuje do mniejszych, szkoda że nie napisał więcej szczegołów...Jeśli chodzi o ten model to polecam czarną, mnie się ładnie przysłużyła i sprawdzała. Wiadomo jak to jest z tą wytrzymałością plecionek, przez jeden głupi błąd nawet na najmniejszym zaczepie może trachnąć. Ale z doświadczenia powiem że przyjemnie zacząć na tej, nieraz traciłem i przynęty na plecionkach za ponad stówę które wypadały nawet gorzej od nihonto, także grunt to znaleźć swoją ulubioną. Cytuj
wafik Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 Obecnie używam tylko tej plecionki. Mam w rozmiarach 0,08, 0.14, 0.16. Wypróbowane kolory czarny i fluo. Nie opłaca mi się kupować droższych bo te mi się sprawdzają w 100%, właściwości zbliżone mocno do tych o wiele droższych, także polece każdemu. Cytuj
Mirekwaw Napisano 7 Grudnia 2016 Napisano 7 Grudnia 2016 Za tą cenę warto ją przetestować bo może zostać w kuferku na dłużej Cytuj
wafik Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 Ja byłem miło zaskoczony przerzucając się z 4 splotów, bardziej miękka, ciaśniejsza jakby w splocie? i śliska jest ósemka. Cytuj
Mirekwaw Napisano 10 Grudnia 2016 Napisano 10 Grudnia 2016 Oczywiście jeśli się jest fanem plecionek bo znajdą się też zagorzali fani żyłek tymbardziej zimą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi