DAWID Napisano 31 Marca 2017 Share Napisano 31 Marca 2017 Wjechaly na firmę Ja juz uzbrojony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Ja też uzupełniłem zapasy o to co mi się najlepiej sprawdzało, czyli głównie węgorze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyszardK Napisano 10 Kwietnia 2017 Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Mili koledzy - jadę pierwszy raz na Tjaro. Uzyskałem od Was dużo informacji dotyczącej przynęt. Za to dziękuję. Interesuje mnie jeszcze samo zakwaterowanie, a zwłaszcza możliwość przetrzymywania przygotowanych w domu objadów. Czy zamrażarki są na tyle duże, że zmieścimy tam jedzenie dla wszystkich osób z domku, czy należy myśleć o jedzeniu, które się nie psuje np. w słoikach, puszkach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2017 2 godziny temu, RyszardK napisał: Mili koledzy - jadę pierwszy raz na Tjaro. Uzyskałem od Was dużo informacji dotyczącej przynęt. Za to dziękuję. Interesuje mnie jeszcze samo zakwaterowanie, a zwłaszcza możliwość przetrzymywania przygotowanych w domu objadów. Czy zamrażarki są na tyle duże, że zmieścimy tam jedzenie dla wszystkich osób z domku, czy należy myśleć o jedzeniu, które się nie psuje np. w słoikach, puszkach itp. Witamy! Z jedzeniem, to tak jak z grubsza omówiliśmy przez telefon. Zamrażarka jest niewielka- jak to w małej lodówce. Coś mrożonego można zabrać, ale raczej celować w produkty w słoikach, makarony, konserwy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przewodnicywedkarscy.pl Napisano 10 Kwietnia 2017 Share Napisano 10 Kwietnia 2017 7 godzin temu, RyszardK napisał: Mili koledzy - jadę pierwszy raz na Tjaro. Uzyskałem od Was dużo informacji dotyczącej przynęt. Za to dziękuję. Interesuje mnie jeszcze samo zakwaterowanie, a zwłaszcza możliwość przetrzymywania przygotowanych w domu objadów. Czy zamrażarki są na tyle duże, że zmieścimy tam jedzenie dla wszystkich osób z domku, czy należy myśleć o jedzeniu, które się nie psuje np. w słoikach, puszkach itp. Ogólnie na wyjazdach wędkarskich do Szwecji, warto celować w produkty, które nie wymagają mrożenia. Warto zakupić jakieś puszki i gotowe obiady w słoikach. Oczywiście warto zakupić produkty, z których można łatwo i szybko zrobić obiad, np. makarony, ryż, gotowe sosy w słoikach, paczkowane mięso z dłuższym terminem ważności, kukurydza i groszek w puszce, paczkowane pieczywo, pieczywo tostowe, olej do smażenia ryb, itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyszardK Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Dziękuję za informacje. Będziemy się organizować zgodnie z przedstawionymi propozycjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Nasza przystań https://www.google.pl/maps/@56.1661886,15.0723949,3a,75y,284.55h,73.01t/data=!3m8!1e1!3m6!1s-sMGoJT8Nrxo%2FV5Yw_P2g_XI%2FAAAAAAAAAOE%2F-arJLBJXB0UfVYppcSpR6zXvFZNbfZF3wCLIB!2e4!3e11!6s%2F%2Flh6.googleusercontent.com%2F-sMGoJT8Nrxo%2FV5Yw_P2g_XI%2FAAAAAAAAAOE%2F-arJLBJXB0UfVYppcSpR6zXvFZNbfZF3wCLIB%2Fw203-h100-k-no-pi-0-ya3.5810323-ro-0-fo100%2F!7i8192!8i4096 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Ostatnie odliczanie. Powodzenia Panowie Dawid, pozdrów na statku wszystkie Twoje Mordeczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 11 godzin temu, Gofer napisał: Powodzenia Panowie Dzięki! Toboły spakowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Na razie bardzo słabo... Dwie zlowio.e ryby na całą ekipę. Wczoraj 80 cm Dawida i dziś taki szczupaczek Jarka. Nie trafił dobrze w mojego węgorza, ale zareagował na szybko oddany rzut Jarka. Oprócz tego mialem dwa inne odprowadzenia i widzieliśmy grubą metrówkę, która wyszła nam spod łódki, ale miała w nosie przynęty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Próbujemy zawzięcie, ale ciężko jest o rybę. Zdarzają się wyjścia do przynęt, ale łowimy 1-2 ryby dziennie na całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Cóż może się jeszcze okazać, że wtedy kiedy myśleliśmy że nie polowilismy to polowilismy bardzo dobrze. Choć życzę Wam by się szybko jednak okazało że we wrześniu była lipa totalna. Atmosfera za to na pewno jest jak trzeba Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Atmosfera jest bardzo ok. U mnie wreszcie przełamanie i pierwsze dwie ryby 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Weźcie się do roboty a nie tylko integracja w głowach a później piszą, że ryby nie biorą.... Połamania chłopaki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 1 godzinę temu, KrzysiekG napisał: Weźcie się do roboty a nie tylko integracja w głowach a później piszą, że ryby nie biorą.... Połamania chłopaki! Integracja swoją drogą, ale też porządnie przykładamy się do roboty. Wyniki na razie nie idą w parze. Spotkani Szwedzi mówili, że w zeszłym roku w tym samym terminie bardzo dobrze połowili. Cóż zrobić... Dziś w sumie wyjęliśmy 4-5 ryb w tym największa 82 cm. Oprócz tego tradycyjnie sporo odprowadzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Panowie, jakaś relacja się pojawi ?:) Człowiek by pooglądał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 7 godzin temu, Gofer napisał: Panowie, jakaś relacja się pojawi ?:) Człowiek by pooglądał ! Niestety na razie kompletny brak czasu aż do nocy... Będzie relacja, ale krótko mówiąc- szału nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 To ja zapytam. Czy Wam też pogoda nie sprzyja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 13 minut temu, jacolan napisał: To ja zapytam. Czy Wam też pogoda nie sprzyja? Pogoda w Szwecji była przepiękna. Wyjechaliśmy opaleni jak z Hiszpanii. Problem polega na tym, że to były pierwsze ciepłe dni a tydzień wcześniej jeszcze leżał śnieg po powrocie zimy. Jak przyjechaliśmy, to na drzewach nie było ani jednego listka. Szczupaki nie zakończyły tarła i miały w nosie nasze przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przewodnicywedkarscy.pl Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Witam. Chciałbym ogłosić, że łowcą największego szczupaka wiosennego Zlotu Haczyk.pl, został Pan Władysław Rdzanek. Tym samym Pan Władysław wygrał konkurs na największego szczupaka Zlotu. Zwycięzca otrzyma od sponsora nagrody firmy Savage Gear: specjalistyczny spinning do łowienia szczupaków dużymi przynętami Savage Gear MPP do 90 gramów oraz zestaw 3 dużych przynęt (m.in. Herring Shad 25 oraz Real Eel 30). Nagroda zostanie wysłana bezpośrednio do zwycięzcy na początku czerwca. Gratulujemy wygranej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 14 godzin temu, Przewodnicywedkarscy.pl napisał: Witam. Chciałbym ogłosić, że łowcą największego szczupaka wiosennego Zlotu Haczyk.pl, został Pan Władysław Rdzanek. Tym samym Pan Władysław wygrał konkurs na największego szczupaka Zlotu. Zwycięzca otrzyma od sponsora nagrody firmy Savage Gear: specjalistyczny spinning do łowienia szczupaków dużymi przynętami Savage Gear MPP do 90 gramów oraz zestaw 3 dużych przynęt (m.in. Herring Shad 25 oraz Real Eel 30). Nagroda zostanie wysłana bezpośrednio do zwycięzcy na początku czerwca. Gratulujemy wygranej! Może jakieś foto chociaż? Czy aż taka lipa była, że na zdjęcie największego szczupaka nie pozwala regulamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przewodnicywedkarscy.pl Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 O 18.05.2017 o 07:56, Goliat napisał: Może jakieś foto chociaż? Czy aż taka lipa była, że na zdjęcie największego szczupaka nie pozwala regulamin? Witaj. To żadna tajemnica Poniżej zdjęcie. Ogólnie w tym okresie, w którym był zlot, ryby brały bardzo słabo w prawie całej Szwecji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 14 godzin temu, Przewodnicywedkarscy.pl napisał: Witaj. To żadna tajemnica Poniżej zdjęcie. Ogólnie w tym okresie, w którym był zlot, ryby brały bardzo słabo w prawie całej Szwecji... No i pięknie. Ryba jak na Szwecję może nie wielka, ale przyzwoita i w trudnych warunkach na pewno cieszyła. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2017 Parę słów zaległej relacji ze Szwecji. Pełni optymizmu spotykamy się w Gdyni i ruszamy na prom. To pierwsza okazja żeby pogadać o planach na wyprawę. Jesteśmy optymistycznie nastawieni, bo już znamy łowisko z jesiennej wyprawy, więc mamy nadzieję na dobre wyniki. Na miejscu kiepskie wieści od rezydenta. Jeszcze tydzień wcześniej leżał śnieg a na drzewach nie ma żadnych oznak wiosny... Mimo tego zaraz po przyjeździe zabieramy się do roboty. Nastawiamy się na penetrowanie płytkich zatok. Każdy płynie w swoją stronę. Czasem spotykamy takie szwedzkie wynalazki na wodzie Niestety w pierwszych dniach łowimy tylko pojedyncze ryby- największą Dawid. Większość nie miała nawet kontaktu z rybami. Poziom trzymają tylko wieczorne spotkania. Tu Adrian i Łukasz z Mikado przynieśli wędkarskie upominki. Ja pływam z Jarkiem i dwa dni nie widzimy ryby. Dopiero wizyta koło Dragso przynosi nam kontakt wzrokowy z wielkim szczupakiem, który wyszedł nam spod łódki, ale nie zareagował na żadne przynęty. W płytkiej zatoce Jarek łowi pierwszą rybę na naszej łodzi. Po kolejnych dniach i rozmowach ze Szwedami jesteśmy już pewni- ryby nie skończyły jeszcze tarła. Czasem się pokazują, ale biorą bardzo rzadko. Ja przez pierwsze dni łowię tylko na duże gumy, ale notuję tylko wyjścia ryb. Sytuacja zmienia się dopiero kiedy zakładam jerka Corona Fishing- łowię na niego moje wszystkie spinningowe ryby (4) do końca wyprawy. Ciężko wydłubane średniaki- uderzały na wolno prowadzonego jerka z Corony. Kolejne dni upływają na przygnębiającym bezrybiu. Padają pojedyncze ryby w skali dnia. Wielu z nas jest bez ryby. W poszukiwaniu kontaktu z rybą- Łukasz z ojcem szukają jeziora przemieszczając się samochodem i mają tam sukcesy. Ja i kilka innych osób znajdujemy urokliwe jezioro w lesie- blisko naszej bazy. Próbujemy szczęścia na spławiki spodziewając się lina. Tymczasem ze sfalowanej wody wyciągam leszcza. Oprócz tego łowimy też kilka płotek i wieczorem mam zamiar spróbować przełamać niemoc z żywcówką. Mam obawy żeby płynąć na dużej fali- tym bardziej, że nie ma chętnych żeby mi towarzyszyć. Ruszam wieczorem jak wiatr lekko zelżał. Płynę w płytką zatokę gdzie mieliśmy jakiś wyniki. Pierwszy rzut- ledwo zestaw dotyka wody o głębokości 70 cm- spławik znika pod wodą. Czyli przeczucie mnie nie myliło- ryby, które słabo reagowały na sztuczne przynęty, zdecydowanie biją w żywą przynętę. Przestawiam dwa razy łódź i rzucam tuż pod trzcinę. W kolejnym miejscu znów od razu branie, ale ryba stoi. Nie widzę szczupaka, ale na tle ciemnego dna wyraźnie widzę, że z pyska wystaje mu ogon i głowa dużej płotki na moim zestawie. Stoi tak z 3 minuty bez ruchu. Tracę cierpliwość i zacinam, ale tuż przed podebraniem ryba otwiera pysk i się spina. Kończą się rybki i zapada wieczór, ale w godzinę miałem dwa kontakty ze szczupakiem. Więcej niż przez kilka dni spinningowania... W ostatni dzień pływamy z rana (Mrukus łowi swoją jedyną, za to ładną rybę) a wieczór spędzamy nad jeziorem. Spinningiści próbują bez efektu a spławikowcy łowią niezłe leszcze- nawet pięćdziesiątki Ja miałem na haku rybę, która po długim odjeździe spina się z niewielkiego haczyka. Może lin? Jezioro ma swój urok. Podsumowując, trafiliśmy fatalnie w czasie. Również wędkarze spotkani pod promem bardzo słabo połowili w innych miejscach. Wyjątek- to starszy pan, który ładnie połowił na małym prywatnym jeziorku. Przedłużona zima spowodowała, że ryby nie zakończyły tarła i nie były zainteresowane żerowaniem. Mimo, że na wyjeździe byli doświadczeni wędkarze- w tym przedstawiciele firm wędkarskich- nic więcej nie dało się zrobić... W sumie złowiliśmy może z 20 ryb. Były osoby, które nie miały kontaktu ze szczupakiem. Było kilka ryb około 70 cm a największą rybę złowił Władysław Rdzanek. Dziękuję wszystkim uczestnikom za miło spędzone wieczory, dzięki którym trochę poprawiały się humory. Mam nadzieję, że kolejny wyjazd zagraniczny przyniesie lepsze efekty. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przewodnicywedkarscy.pl Napisano 16 Czerwca 2017 Share Napisano 16 Czerwca 2017 O 17.05.2017 o 17:02, Przewodnicywedkarscy.pl napisał: Witam. Chciałbym ogłosić, że łowcą największego szczupaka wiosennego Zlotu Haczyk.pl, został Pan Władysław Rdzanek. Tym samym Pan Władysław wygrał konkurs na największego szczupaka Zlotu. Zwycięzca otrzyma od sponsora nagrody firmy Savage Gear: specjalistyczny spinning do łowienia szczupaków dużymi przynętami Savage Gear MPP do 90 gramów oraz zestaw 3 dużych przynęt (m.in. Herring Shad 25 oraz Real Eel 30). Nagroda zostanie wysłana bezpośrednio do zwycięzcy na początku czerwca. Gratulujemy wygranej! Witam. Wracam do tematu nagrody dla Pana Władysława Rdzanka za złowienie największego szczupaka zlotu. Pan Władysław otrzyma: wędkę Savage Gear MPP 2,44 m do 90 gramów oraz komplet przynęt Savage Gear 3D Line Thru Trout 15 cm, 3D Trout Rattle Shad 17 cm i Real Eel 40 cm. Jeszcze raz gratulujemy! Przesyłka zostanie wysłana w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi