Przemek8600 Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Witam mam takie pytanko ile godz moczyc kukurydze bo inni pisza 12 godz a drudzy 24 godz i czy groch i pęczak tez i ile godz gotowac i czy można cos np z zapachem dac czy lepiej juz do słoika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Witaj Myślę że 12 godzin spokojnie wystarczy po 24 godzinach moczenia kukurydza zaczyna fermentować co wcale nie jest jej wadą karpiarze na przykład używają takiej do nęcenia i mają dobre wyniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek8600 Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2016 To fajnie. A czy jak dodam jakis zapachy do kukurydzy w słoik to też będzie dobrze przechowane w piwnicy?. A czy groch, pęczak i przenica tez tyle samo moczenia co kukurydza. Gotowania wystarczy 2 godziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Oczywiście że można dodać ale ja dodaje zawsze po otwarciu słoika lub rozmrożeniu woreczka wtedy lepiej ten zapach działa ( tak mi się wydaje) co do grochu,pszenicy itp to czas moczenia jest taki sam ale co do gotowania to w trakcie trzeba to sprawdzać na bieżąco np groch jest już dobry kiedy po rozgnieceniu konsystencją przypomina masło pszenica znowu kiedy po nacisnięciu palcami wychodzi jej wnętrze itd taka wędkarska kuchnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek8600 Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2016 Dzieki za pomoc w przyszłym sezonie duuuza rybka musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Cieszę się że mogłem pomóc połamania kijaszka w przyszłym roku na rybie oczywiście !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi