Przemek8600 Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Witam mam splawik przelotowy o 3g i nie wiem co mam robic bo wciarz mi spływa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Podłącz rozum, a jeśli rozum jest już podłączony to użyj go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Nic nie napisałeś o budowie i konstrukcji swojego zestawu, ale zakładając że spławik jest prawidłowo wyważony, użyłeś stopera gumowego/nitkowego/itp. to masz ustawiony z niski grunt - jeśli haczyk unosi się nad dnem to najczęściej objawia się to spływaniem całego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wichajster Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Istnieje coś takiego jak zatapianie żyłki. Zarzuc spławik jakieś 3m za miejsce w którym chcesz łowić, włóż szczytowke do wody i zrób 3 szybkie obroty kolowrotkiem. Gwarantuje że pomoże, a tacy ludzie jak Pan Tadek powinni być odrazu banowani na forum. Dla mnie to jest porostu buractwo i tyle. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Rada wichajstra jest jak najbardziej słuszna i trzeba ją stosować przy łowieniu na dalszej odległości - tylko mam co do niej małą uwagę - jeśli zrobisz to co opisałeś ale grunt będzie za niski to zestaw i tak będzie często spływał (szczególnie przy jakieś fali co nie jest rzadkością) - tak że ja bym zaczął od prawidłowego wyważenia spławika i wygruntowania zestawu a jak to będzie już opanowane dopiero wtedy przytapiać żyłkę (choć nie zawsze jest to konieczne bo zależy od warunków na wodzie) - choć to też zależy od tego czy kolega chce łowić z dna czy z toni - dlatego też uważam że dobrze by było jakby kolega Przemek opisał jak ma skonstruowany swój zestaw i w jaki dokładnie sposób chce łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi