Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zauważyłem ze weszło kilka nowości na nasz rynek, mianowicie nowe zabawki z Savage Gear :

3d suicide duck -

3d Rad -

3d Roach,

mam zamiar zakupic co nieco tych zabawek, i mam pytanie jak sie moga sprawdzic na na naszym zbiorniku Goczalkowickim, dodam ze pierwszy raz wykupuje pozwolenie na nasz zbiornik, wydaje mi sie ze dobrym pomyslem bedzie zakup pontonu i jakiejs w miare taniej echosondy.

Czekam na jakies sugestie co do miejsc i co co najwazniejsze okresu połowów.

• Super 1
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam , jest dokładnie tak jak mówi Adik , na Goczałkowickim zbiorniku obowiązuje całkowity zakaz używania sprzętu pływającego do połowów wędkarskich   i wywózki zanęt za wyjątkiem zdalnie sterowanych łódek zanętowych .

• Super 1
Napisano

jest także zakaz połowów z lodu , łowić można po zejściu lodu , najwcześniej lód odpuszcza na Wiśle w Strumieniu i na kanale w Wiśle Małej , myślę że nie wcześniej się to stanie jak na przełomie luty/marzec, pozdrawiam.

• Super 1
  • 5 weeks later...
Napisano

Pierwsza wyprawa już była poniżej zapory na wiśle, bez efektów, to był taki spontan druga w połowie marca w planach na białoryb oczywiście.

• Super 1
Napisano

Szczesciaz :) ja jeszcze karta i goczalki nie oplacone ale lada chwila to zrobie :) teraz sezonu doczekac sie nie umie poniewaz w domu lezy nowe wedzisko spinningowe stcroix :D

Napisano

Ja ze spinningiem przed kwietniem się nie ruszam, chociaż nie ukrywam, że to moja ulubiona metoda. Kartę na goczałki mam jeszcze do kwietnia

Napisano
4 minuty temu, Adik81 napisał:

Szczesciaz :) ja jeszcze karta i goczalki nie oplacone ale lada chwila to zrobie :) teraz sezonu doczekac sie nie umie poniewaz w domu lezy nowe wedzisko spinningowe stcroix :D

Sezon na Goczałach jest od 1go kwietnia :) tzn pozwolenia roczne są od 1go kwietnia do 31.03 roku następnego, karty nie trzeba mieć opłaconej, ale trzeba mieć przy sobie, bo wpisują nr do pozwolenia.

• Super 2
Napisano

mik dziękuje za info :) goczalki miałem już 2 lata opłacane a o opłacie karty wspomniałem ponieważ mam paprocany pod domem. Chociaż jak bym mieszkał przy goczalkach to bym pzw nie opłacał :D  Jak ktoś chętny na wspólny wypad na rybki to z chęcią sie wybiorę a nawet zabiorę mniej zmotoryzowanych. Pozdrawiam

Napisano
13 minut temu, Adik81 napisał:

mik dziękuje za info :) goczalki miałem już 2 lata opłacane a o opłacie karty wspomniałem ponieważ mam paprocany pod domem. Chociaż jak bym mieszkał przy goczalkach to bym pzw nie opłacał :D  Jak ktoś chętny na wspólny wypad na rybki to z chęcią sie wybiorę a nawet zabiorę mniej zmotoryzowanych. Pozdrawiam

Paprocany ? Jak tam sprawa wygląda miałem się tam wybrać w zeszłym roku ale nie byłem przekonany 

Napisano

Ja tez juz sie nie moge doczekac :)

Zakupiłem castingówke Savage Gear mpp typowa sandaczówka szczupakówka na 100 g i kilka rybek Savage Gear Soft 4 play 19 cm, w planach mam jeszcze kupic ta kaczke i szczurka.  No i ogien na zapore ew. wykypupie na pzw co by po jakichs rzeczkach lub kanałach pojezdzic

• 1 month later...
Napisano

ja dzisiaj byłem ponizej zapory na wisle, obok zabrzeszczaka i bez efektów

w sobote wybieram sie na zapore od strony zabrzega z wiekszym sprzetem, rybki soft 4 play 19cm i 3d suicide duck oczywiscie wszystko savage gear

Napisano
11 godzin temu, bartoszf80 napisał:

ja dzisiaj byłem ponizej zapory na wisle, obok zabrzeszczaka i bez efektów

w sobote wybieram sie na zapore od strony zabrzega z wiekszym sprzetem, rybki soft 4 play 19cm i 3d suicide duck oczywiscie wszystko savage gear

A na co się nastawiasz z tym "większym sprzętem"?

Napisano

Nie liczyłbym na coś więcej niż okonie, ale sadząc że weźmiesz "większy sprzęt" to wątpię żeby coś się połakomiło.  

Ale nie zniechęcaj się

Połamania