Tadek Napisano 5 Lutego 2017 Napisano 5 Lutego 2017 Witam. Od ubiegłego roku wróciłem do wędkowania, więc nie jestem zagłębiony jeszcze w przepisach PZW. Chciałem połowić spinningiem na miejskich (szczecińskich) odcinkach Odry, ale natrafiłem na dokument PZW Szczecin z 2013 roku. Zakazuje on w okresie od 1 grudnia do 30 kwietnia spinningowania w wielu, atrakcyjnych miejscach obwodu nr 5. Szczegóły zamieszczam na mapce w załączniku. Moje pytanie jest takie: czy te zakazy nadal obowiązują, tzn. w 2017 roku? Nie zostały zniesione? Nie chcę być posądzony o chęć łamania przepisów lub kłusowanie. Pytam dlatego, bo właśnie nie chcę, nieświadomie, być na bakier z przepisami PZW Szczecin.
michał82 Napisano 6 Lutego 2017 Napisano 6 Lutego 2017 Od 2017 roku, obowiązuje całkowity zakaz spiningu w marcu i kwietniu w obwodzie nr 5. http://pzwszczecin.com/zasady-wedkowania/odstepstwa-od-zasad-zawartych-w-rapr-na-wodach-okregu-pzw-w-szczecinie/ 1
tomasss Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 Sorry ale mapki mi dobrze nie odpala nie jestem ze Szczecina i nie jestem pewien
tomasss Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 Czyli parnica, kanal zielony, wyspa jaskolcza tez?
tomasss Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 Moze mi panowie pomozecie? bo wpadam do Szczecina w kwietniu . Chcialbym polapac boleni czy sa miejsca blisko centrum na ktore warto pojsci oczywiscie chodzi mi o wody SUM bez zakazu spinningowania. Jezeli nie w centrum to takie na ktore lub w okolice ktorych moge dojechac autobusem. Pozdrawiam
Tadek Napisano 8 Marca 2017 Autor Napisano 8 Marca 2017 tomasss - obwód nr 5 to cały obszar Odry Zachodniej i Wschodniej oraz wszystko pomiędzy tymi dwoma rzekami. Poczynając od autostrady A6 (do Berlina), a kończąc na Trasie Zamkowej w Szczecinie i moście Cłowym na Odrze Wschodniej (tuż przed ujściem do Zalewu Szczecińskiego). Parnica, kanał Zielony leżą wewnątrz obwodu nr 5. Wały Chrobrego są tuż za (z biegiem rzeki) obwodem nr 5 i należą do SUM-u. To już wody morskie, mimo że do Bałtyku jeszcze około 100 km. Na Odrze (odcinek wody SUM) w centrum miasta bolenia chyba jest bardzo mało. Głównie sandacz (okres ochronny do 31 maja).
Rekomendowane odpowiedzi