Gość Dwie_sety Napisano 5 Lutego 2007 Napisano 5 Lutego 2007 To porozumienie jest z 2002, czy ono nadal obowiązuje?
jeux Napisano 5 Lutego 2007 Autor Napisano 5 Lutego 2007 Tak::są już nowe ustalenia, już gdzieś pisałem że jak dowiem się więcej szczegółów to podam ale to co wiem już na dzień dzisiejszy nic się nie zmieni tylko doszły inne okręgi .
keri Napisano 5 Lutego 2007 Napisano 5 Lutego 2007 A więc wygląda to tak: Wędkarze którzy wykupią pozwolenia w okręgach PZW : Bydgoszcz, Gdańsk, Gorzów Wlkp, Piła, Płocko-Włocławski, Szczecin, Toruń, Wrocław, Zielona Góra i Gospodarstwo Ruciane Nida mogą łowić w wodach DAV Landu Brandenburgia. Opłata wynosi 25 euro rocznie, 10euro 1-3 dni. Należy posiadać potwierdzenie ważności polskiej karty wędkarskiej na terenie landu po przez wniesienie opłaty skarbowej 12 euro dorośli, 2,5 euro dzieci. źródło WP 2/2007
jeux Napisano 5 Lutego 2007 Autor Napisano 5 Lutego 2007 niewiem dokładnioe jak w tym roku z waszymi okegami zaczym przystąpisz do ędkowania zapytaj jedyna zasada więc polecam zapytaj się w okręgu lub w kole swojim tam gdzie opłacasz pamiętaj niema pewniaków zawsze pyttaj
jeux Napisano 26 Lutego 2007 Autor Napisano 26 Lutego 2007 Porozumienie z Brandenburgią W styczniu 2007 roku Okręg nasz przystąpił do porozumienia z DAV Brandenburgia. Upoważnia ono uczestników porozumienia do wędkowania na swych wodach po wniesieniu jednakowych składek, tj. wędkarze z Brandenburgii uiszczają opłatę jak członkowie PZW i odwrotnie. Zezwolenia można nabyć w Biurze Zarządu Okręgu PZW we Wrocławiu, gdzie również będą udzielane wszelkie informacje dotyczące tego porozumienia. Opłata (w Euro) wynosi: roczna – 25 €, trzydniowa – 10 €, jednodniowa – 5 €. nie trzeba posiadać żadnych tłumaczeń opłata jak pisze dokonujemy w poslce
wedkarz_ Napisano 16 Marca 2007 Napisano 16 Marca 2007 mam pytanie, czy land Sachsen ma takie porozumienie?
jeux Napisano 17 Marca 2007 Autor Napisano 17 Marca 2007 Nic mi niewiadomo o takim porozumieniu , jedyny sposób to jak znajdziesz feraine która przyjmnie ciebie do społeczności to wtedy można opłacić na dany rejon .
Supersobi Napisano 30 Sierpnia 2008 Napisano 30 Sierpnia 2008 Że tak odświeże temat...czy ktos jest na bieżąco z informacjami jak wygląda teraz ta sytuacja?? Może ktoś zna jakies łowisko godne polecenia??
Dawido Napisano 10 Lutego 2009 Napisano 10 Lutego 2009 Ponowiam pytanie Supersobiego: jakie opłaty należy wnieść, ażeby móc bez przeszkód wędkować u naszych zachodnich sąsiadów? - Wyjeżdzam na wyspę Borkum do przyszywanego wujka we wakację (na miesiąc, może dwa) do pracy , byłem na niej już wielokroć, nigdy jednak nie mając na uwadze poważnego wędkowania ryb słodkowodnym w zalewie tamtejszym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.