expel Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Hej, szukam jakiegoś kijka do 160-170zł ktym mógł bym pogodzić łapanie okonia na lekko-średnio z wypadami na rzekę (biała przemsza). Rzeka mała, z 5-7m szerokości max. Przynęty jakich chciał bym używać to blachy obrotowe 1,2,3 do tego małe wobki, "paprochy" 2,5g. Myślę że coś o CW do 13g może 15 było by dobre. Nie szukam raczej czegoś wybitnego, bo moim Black Rock 7-28 łowiło mi się nieźle, ale jest trochę za długi. Myślę że 2.40 będzie dobrym kompromisem jako że chciał bym też użyć tej wędki na okonia na małych i średnich stawach. Stawy t Hubertus i okolica (Sosnowiec, Mysłowice, Katowice-Szopienice) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Mikado feeling do 13g. Ma bardzo duzy zapas mocy i jest bardzo czula 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
expel Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 Wędka Mikado Esential Feeling 240/13g WAA078-240 o tej mowa? Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Diplomat Perch Jig 2,45m cw 3-15g. Bardzo dobry kij w tej cenie. Mam go od zeszłego roku. Wklejanka, fajnie czuć gumy a niestraszne jej obrotówki 1-3. W niedzielę fajnie połowiłem okoni a i bez problemu poradziła sobie z przyłowem ok 70cm szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IrekM Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Podłączę się do tematu z pytaniem: A co sądzicie o wędce Diplomat Perch Jig 205 cm, 2 - 10 g do zastosowań jak w pierwszym poście ? Szukam właśnie krótkiego lekkiego spiningu na okonia ewentualnie pstrągi na małe rzeczki. I też prośba o polecenie pasującego do tego kołowrotka w cenie zbliżonej do ceny wędziska. Jestem "niedzielnym" wędkarzem, więc sprzęt katowany nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IrekM Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 O 19.07.2017 o 09:35, IrekM napisał: A co sądzicie o wędce Diplomat Perch Jig 205 cm, 2 - 10 g (...) Odpowiem sam sobie, bo kupiłem tę wędkę i parę razy nad wodą z nią byłem. Bardzo przyjemny sprzęt do łowienia na małych rzekach, lekka i nie za długa, wygodnie się po krzakach łazi. łowię na paprochy i głównie okonie - zgodnie z przeznaczeniem. Dodatkowo na Kamienicy dwa pstrągi ok. 20 cm i dzisiaj rano udało się wyjąć na twisterka (najmniejszy relax - 2,5 cm) szczupaka 47 cm, szczęśliwie zapiął się za sam kąt paszczy i nie udało mu się przegryźć żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi